Search for content, post, videos

Cum iti faci copiii sa iubeasca natura

Copiii din zilele noastre beneficiaza de multe distractii tehnologice care ii tin ocupati si ii impiedica sa intre in conexiune cu mediul inconjurator. Indiferent ca este vorba despre un program tv, un joc pe computer ori de site-urile de socializare, copiii uita cum sa se conecteze la latura lor naturala.

Multi parinti par a uita sa ii invete pe micutii lor despre importanta conexiunii lor interioare cu pamantul si despre rolul in protejarea planetei pentru generatiile urmatoare. Iata cateva modalitati prin care micutii pot sa cultive constiinta de a fi parte a mediului inconjurator.

  1. Fii tu insuti un exemplu

Copiii invata cum sa se comporte urmarindu-si parintii ce o fac in diverse situatii. Educa-te pe tine insuti sa protejezi mediul si arata ce trebuie facut prin puterea exemplului.

Mai intai petrece cat mai putin timp in fara televizorului. Programele dedicate copiilor sunt intesate cu reclame care ii manipuleaza sa-si doreasca sa cumpere din ce in ce mai multe produse, unele dintre ele nefolositoare si toxice.

  1. Redu, recicleaza

Invata-ti micutii despre lucrurile care pot fi reciclate si ce se intampla cu ele daca nu vor fi refolosite. Copiii sunt innebuniti dupa activitatile care le provoaca creativitatea. O ideea buna este sa-ti rogi micutul sa gaseasca o alternativa pentru folosi lucrurile de care nu ar mai avea nevoie si sa transforme un gunoi intr-o comoara. Spre exemplu, ai putea crea instrumente muzicale din tuburile hartiilor igienice, punand in ele cateva boabe de fasole ori pietricele si legandu-le la cele doua capete.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *