Search for content, post, videos

Cum alegem cel mai bun moment al zilei pentru diverse activitati

 

   Pe langa slujba, prieteni, familie si alte activitati sau obligatii sociale, cu greu mai gasim timp pentru a ne ocupa si de propria noastra persoana, de odihna, de dieta etc. Rareori mai avem timp pentru cele mai mici si nesemnificative lucruri. Exista insa un timp optim pentru fiecare activitate pe care o facem zilnic si care tine strict de propria noastra persoana. Exista un timp optim pentru mesele principale, pentru exercitii sau pentru cumparaturi si daca vei urma sfaturile noastre vei reusi sa te organizezi cat mai bine si sa le faci pe toate fara a te suprasolicita. In definitiv, ai nevoie si de timp pentru tine si nu trebuie sa te neglijezi. Iata cum: 

   1.Cel mai bun moment pentru mic dejun, pranz si cina: 

   Cel mai bun moment pentru micul dejun este nu mai tarziu nici mai devreme de o ora de la trezire. La 4-5 ore de la micul dejun ar trebui sa iei masa de pranz, 2-3 ore mai tarziu cina. Daca amani aceste ore te vei simti din ce in ce mai flamanda, odata cu acest sentiment crescand si sansele sa te indopi intre mese cu mancaruri grase de tip fast-food. Mai mult, este important sa iei cina cu 2-3 ore inainte de a te aseza in pat la culcare pentru a nu dormi cu stomacul plin. 

   2.Cel mai bun moment pentru a te cantari: 

   Daca te urci pe cantar dis de dimineata, vei avea parte de o imagine destul de clara si exacta asupra greutatii tale. De ce? Cantarindu-te dis de dimineata o vei face dup ace ai mers la baie, cand nu ai prea multe haine pe tine sic el mai important, inainte de micul dejun.

   3.Cel mai bun moment pentru a cumpara alimente: 

   O vizita la supermarket pentru refacerea stocului de alimente din casa este cea mai potrivita in jurul orei 10 dimineata. De ce? Inca esti satula ca urmare a micului dejun, ai destule zaharuri in organism si astfel nu vei sfarsi cumparand o multime de dulciuri de care nu ai nevoie pentru a-ti da peste cap dieta.

   4.Cel mai bun moment pentru exercitii fizice: 

   Dimineata! Un nou studio releva faptul ca oamenii care consuma destule de multe grasimi dar fac sport dimineata inainte de micul dejun nu se ingrasa deloc in vreme ce subiectii care exersau dupa masa de dimineata se ingrasau cu 1 kg pe luna. 

   5.Cel mai bun moment pentru a merge la doctor: 

   Daca ai o problema si trebuie sa mergi la doctor, e bines a o faci inainte chiar de micul dejun. Vei micsora astfel timpul petrecut in sala de asteptare si nici nu vei avea probleme daca e nevoie de un test de sange.

   6.Cel mai bun moment pentru a incalca dieta: 

   Am salvat cea mai buna parte pentru la sfarsit. Daca vrei sa incalci dieta si simti nevoia de a savura o delicatesa dulce atunci fa-o dimineata, in jurul orei 10. Dulciurile sunt bogate in calorii, iti vor da un plus de energie si de aceea sunt recomandate dimineata, pentru a avea la dispozitie intreaga zi, sufficient timp in care sa arzi suplimentul de calori si grasimi.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *