Search for content, post, videos

Cristian Mungiu lupta pentru Palme dOr la Festivalul de Film de la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes a dat start, aseara, editiei cu numarul 65. Moonrise Kingdom, produs si regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis si Edward Norton in distributie, a fost proiectat in deschiderea festivalului.

Cineastul roman Cristian Mungiu, laureat al Palme dOr in 2007, revine in competitia oficiala cu filmul Beyond the Hills. Filmul Beyond the Hills este inspirat de romanele nonfictionale ale Tatianei Niculescu-Bran, despre cazul Tanacu. Rolurile principale sunt interpretate de doua actrite iesence debutante in film, Cosmina Stratan si Cristina Flutur.

Anul acesta alaturi de Mungiu vor concura pentru Palme dOr cineasti de talie mondiala, precum David Cronenberg, Michael Haneke, Wes Anderson, Ken Loach si Alain Resnais. 22 de filme au fost inscrise in competitia pentru cel mai ravnit trofeu al festivalului.

Juriul care va stabili filmul castigator este format din: regizorul Nanni Moretti (presedinte), creatorul de moda Jean Paul Gaultier, actrita Hiam Abbass, regizoarea si scenarista Andrea Arnold, actrita Emmanuelle Devos, actrita Diane Kruger, actorul Ewan McGregor, regizorul Alexander Payne si regizorul si scenaristul Raoul Peck.

Copiile restaurate ale filmelor Cléo de 5 à 7 de Agnès Varda, A fost odata in America cu Robert De Niro, Tess de Roman Polanski si Lawrence al Arabiei vor fi prezentate in timul festivalului, in sectiunea Cannes Classics.

Lungmetrajul Thérèse D., cu Audrey Tautou si Gilles Lellouche, ultimul film al regizorului francez Claude Miller va fi proiectat in seara de inchidere a festivalului.

TRAILER Moonrise Kingdom,

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *