Search for content, post, videos

Crema de zahar ars cu dovleac, un desert delicios, pe care trebuie sa-l incerci toamna asta!

Daca simti nevoia sa mananci ceva dulce, dar nu stii ce, insa iubesti la nebunie dovleacul, iti propunem sa incerci o reteta delicioasa, precum crema de zahar ars cu dovleac.

Ingrediente necesare pentru caramel:

– 150 de grame de zahar
– 100 de ml de apa

Ingrediente necesare pentru crema:

– pulpa unui dovleac de marime medie
– sase oua mari
– 150 de grame de zahar
– 500 de ml de lapte
– doua linguri de rom
– 1/2 lingurita de scortisoara ori esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Pentru a prepara caramelul tot ce trebuie sa faci este sa pui zaharul si apa intr-o cratita, pe foc mic. Las-o pana cand se topeste zaharul, adica vreo doua minute, timp in care amesteca bine. Ulterior, insa, lasa-l la caramelizat si nu mai amesteca. Ai grija, insa, sa nu se innegreasca.

Intre timp, prepara pulpa dovleacului la blender, iar mai apoi fierbe bucatelele in putina apa. Amesteca ouale cu zaharul, cu laptele fierbinte si pasta de dovleac. Adauga mai apoi rom, esenta de vanilie si scortisoara.

Toarna compozitia in cratita tapetata cu caramel si pune-o la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte, timp de 40-50 de minute la foc moderat.

La final, las-o la racit si mai apoi pune-o in frigider peste noapte sau cel putin cinci ore. Trece cu un cutit marginile cratitei pentru a o dezlipi, dupa care rastoarn-o pe un platou si serveste-o.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *