Search for content, post, videos

Copiii mostenesc IQ-ul de la mama sau de la tata? Afla ce spun ultimele cercetari

Studiile de ultima ora reusesc sa faca lumina in cazul uneia dintre dilemele parintilor: Copilul e la fel de destept ca mami sau ca tati? 

Potrivit unui studiu publicat de Bright Side, inteligenta este mostenita genetic in proportie de 40-60%. Si cum genele inteligentei se gasesc in cromozomul X, raspunsul corect este „destept ca mami”.

Potrivit studiilor, bebelusii care au mostenit mai mult genele mamelor au capul mai mare, creierul mai mare, dar corpul mai mic. In schimb, bebelusii care mostenesc mai mult genele tatilor au capul si creierul mai mici, dar corpul mai mare.

Pe masura ce embrionul se dezvolta, celulele care poarta amprenta genetica a tatalui sunt responsabile cu supravietuirea si se acumuleaza in sistemul limbic al creierului care asigura raspunsuri precum agresivitatea, foamea si nevoia de sex. Celulele care poarta amprenta genetica a tatalui nu se regasesc in cortexul cerebral, parte a creierului responsabila cu functiile cognitive: inteligenta, analiza, planificare si abilitati de vorbire.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *