Search for content, post, videos

Copiii au inverzit Romania cu 20.000 de frasini

Mii de elevi si prescolari din Bucuresti si judetul Ilfov, inarmati cu cazmale, s-au mobilizat si au plantat pe 24 noiembrie o noua padurice in comuna Copaceni.

Salvarea naturii nu a reprezentat doar un slogan pentru 3.400 de elevi din 65 de unitati de invatamant care au raspuns « Prezent » chemarii Asociatiei Familie Sanatoasa si care, prin donatia si efortul lor, au dat nastere unei paduri de aproape 20.000 de frasini.

Sambata, 24 noiembrie, au fost pregatite 3 hectare de teren in comuna Copaceni si 19.900 de frasini si alte specii, iar copiii, parintii si profesorii, coordonati de silvicultorii de la Directia Silvica Ilfov-Ocolul Silvic Bucuresti si de membrii asociatiei organizatoare, s-au pus pe treaba. In numai cateva ore, mii de puieti au fost transplantati, iar micii ecologisti de la scolile si gradinitele din Bucuresti si judetul Ilfov au plecat spre casele lor bucurosi si mandri ca au dat viata unei noi paduri.

“Ma bucur ca atat de multi copii au decis sa planteze ei insisi frasinii. Am vazut multa satisfactie pe fetele lor si m-a impresionat interesul si grija dovedite de ei fata de ceea ce se va intampla mai departe cu acesti copacei care le poarta numele”, a precizat Mihaela Florea, invatatoare la scoala Pro Ingenio din Bragadiru, judetul Ilfov. Centrul scolar ocupa primul loc pe lista de onoare a institutiilor scolare care au facut donatii pentru achizitionarea copaceilor pentru aceasta campanie.

Meda Dobocan, presedintele Asociatiei Familie Sanatoasa, vorbeste despre proiectul care a condus, pana acum, la nasterea a trei paduri: „Ne bucuram enorm ca proiectul nostru de suflet „Mic si ecologist – Copiii inverzesc Romania!” da roade atat de frumoase an de an. Putem spune ca suntem la inceput de drum pentru ca ne-am propus sa facem pauza abia dupa ce 1 milion de copacei vor prinde viata in padurile plantate de noi. Am inceput in toamna anului 2011 cu padurea plantata la Moara Noua – langa Ploiesti, apoi a urmat primavara 2012,  la Vidra, Ilfov. Toamna aceasta am dat un nou exemplu si am plantat o noua padure. Pentru ca, asa cum spune si sloganul ales pentru acest program – Noi suntem parintii padurilor de maine! Va invitam sa ne urmariti aventura pe www.micsiecologist.ro sau www.familiesanatoasa.ro ” .

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *