Search for content, post, videos

Clitoria Ternatea, secretul alimentelor colorate cu albastru

Clitoria Ternatea (Floarea Clitors sau Fasolea Fluturilor), este nativă din Asia ecuatorială, dar acum se cultivă și în Africa, Australia și America. Numele plantei provine de la forma florii, asemănătoare cu organul genital feminin. S-a dovedit că planta este eficace în tratamentul tulburărilor sexuale la femei, cum ar fi infertilitatea, tulburările menstruale, etc. De asemenea, florile sunt utilizate ca afrodiziac.

Clitoria Ternatea, după cum sugerează numele, atrage fluturii. Frunzele și semințele sunt utilizate ca furaje și păstăile sunt uneori consumate de oameni, în special în Filipine. Rădăcinile plantei sunt utilizate în medicina indiana Ayurveda pentru tratamentul unei game largi de boli și afecțiuni. Acestea sunt considerate utile ca laxativ și diuretic, tonic cerebral, în tratamentul bolilor de ochi, tuse convulsivă, tuberculoză, dureri de cap, dureri de corp, boli de bilă și ulcere, ca antidepresiv și anticonvulsivant și în tratamentul stresului. Rădăcinile soiului cu flori albe sunt folosite pentru a trata gușa.

citoria2

Clitoria Ternatea poate fi folosită nu numai ca plantă ornamentală, dar și ca specie pentru refacerea vegetației. Rădăcinile fixeaza azot și, astfel, se îmbunătățește calitatea solului.

CONTINUAREA AICI

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *