Search for content, post, videos

Cele mai tari destinatii pentru un altfel de Craciun

Crăciunul bate la uşă, însă mai e un pic de timp să mergeţi să găsiţi excursii last minute.

Recomandările făcute de marile site-uri de travel indică o mare diversitate de destinaţii pe care le puteţi alege pentru a vă petrece sărbătorile.

Am întocmit un top cu cele mai tari destinaţii de Crăciun din întreaga lume, poate vă surânde ceva.

Am avut în vedere preţurile de cazare, ospitalitatea localnicilor, peisajele naturale şi preţurile la servicii. Vezi ce a ieşit!

10. Kaikoura, Noua Zeelandă

Chiar dacă nu vei întâlni reni în peninsula Kaikoura din Noua Zeelanda ai toate şansele ca în timpul unei plimbări cu vasul să dai nas în nas cu delfini simpatici sau balene. O croazieră costă 130 de dolari, cu 20 mai mult decât o noapte de cazare într-o cameră de trei stele. Preţurile cresc în funcţie de serviciile solicitate. Cei pe care îi ţin buzunarele, pot încerca o porţie zdravană de scuba diving, finalizată cu un tete-a-tete cu o balenă.


9. Castleton, Anglia

Un oraşel mic şi retras, flancat de rânduri sănătoase de brazi înalţi poate fi destinaţia ideala de Crăciun pentru cei care doresc linişte. Asta nu înseamnă că nu e rost de aventură la Castleton: poţi vizita una din numeroasele peşteri de acolo. Localnicii sunt gata să te ajute. Tot ei te vor răsfăţa cu cel mai bun scotch şi te vor îndruma, cel mai probabil, spre un motel când e vorba de cazare. Preturile pleacă de la numai 60 de euro pe noapte.


8. Paraty, Brazilia

Îţi ia numai patru ore sa părăseşti inima favelelor din Rio de Janeiro şi să ajungi în Paraty. Vei trăi, cu siguranţă, senzaţia că ai descoperit un colţ de Europa în… Brazilia. Arhitectura portugheză perfect conservată aici se îmbină cu plajele perfecte din apropiere, în unul din cele mai interesante locuri din America de Sud. O cameră la trei stele plecă, însă de la 120 de euro pe noapte. Sigur, există atât variante la jumătate de preţ, precum şi cazarea direct pe plaja, pentru care plăteşti, nu glumă. E de stat, însă, în Paraty! Din program nu trebuie să lipsească o cină la restaurantul Porto Entreposto Cultural – 25 de dolari – şi un toast cu Cachaca, băutură tradiţională.


7. Quebec, Canada

Străzi pietruite, case care respecta arhitectura europeană şi multă, multă zăpadă. Suficiente motive pentru care nu trebuie să ratezi o vacanţa de Crăciun aici. Cazarea pare decentă: de la 60 de euro pe noapte. În fiecare seară te aşteaptă concerte şi concursuri, iar localnicii te vor surprinde cu amabilitatea lor şi cu povestile despre obiceiurile locului.


6. Viena, Austria

La Viena, Crăciunul pare să vină mai repede decât în oricare alt loc din lume. O plimbare cu tramvaiul pe Ring te lămureşte imediat cum stau lucrurile. Primaria se transformă în palat de basm, iar târgurile tradiţionale îţi fac cu ochiul din fiecare colţisor liber. Iar pe straduţele cochete miroase a vin fiert, a wurşti, a castane şi a cartofi. Cazare găseşti fără probleme. Preţurile sunt acceptabile şi, cu puţin noroc, poţi să-ţi iei micul dejun chiar într-un hotel din centru. Oricum, indiferent unde ai sta, metroul te duce imediat unde ai nevoie. Să te tot plimbi: de la minunatul Schonbrun până la Opera, de la Hofburg şi până la casele Hundertwasser. Şi să nu uiţi, dacă nu eşti cu maşina, că există Vienna Card, cu ajutorul căruia nu numai că ai călătorii nelimitate, dar beneficiezi şi de reduceri.


5. Chicago, Statele Unite

Chicago, oraşul vânturilor, este împodobit, anual, cu un milion de beculeţe. De fapt, te impresionează încă de cum pui piciorul pe aeroportul O’Hare, cel de-al doilea ca mărime din SUA. In oras, descoperi la fiecare colţ târguri de Crăciun şi brăduţi împodobiţi. Nu trebuie ratat turnul Sears, 110 etaje şi 441 de metri înălţime, precum şi John Hancock Center, o altă clădire binecunoscută, de unde ai o panoramă ameţitoare a oraşului. O veste buna legată de cazare: în America se plăteşte pe camera, nu contează câte persoane stau înăuntru. O noapte costă, în medie, 180 de euro. O veste mai puţin bună pentru cei care nu se împacă prea bine cu frigul: iarna, temperaturile scad până la minus 20 de grade.

VEZI CELELALTE DESTINATII PE TURISM ISTORIC

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *