Search for content, post, videos

Cele mai comune alimente false si ce poti pati daca le consumi

Alimentele pe care suntem obisnuiti sa le vedem pe masa noastra pot sa nu fie ceea ce credem noi ca sunt. Totusi, avem vesti bune: este posibil sa eviti aceste alimente false.

Cafeaua macinata
Cafeaua macinata poate contine orz, grau si boabe de soia coapte sau maruntite. Pentru a reduce costurile de productie, companiile pot sa adauge chiar si lemn maruntit.
Cum sa te protejezi? Cumpara cafea boabe si macin-o acasa

Sucul de rodie
Detaliile de pe eticheta spun ca in sticla vei gasi 100% suc de rodie si merisoare. Insa, cel mai probabil, bautura a fost diluata cu suc de mere sau cu apa.
Cum sa te protejezi? Citeste lista ingredientelor cu grija si fii atenta la proportia de suc.

Uleiul de masline
Atunci cand cumperi o sticla scumpa de ulei de masline poti duce acasa un ulei mai ieftin de porumb, palmier sau de soia.
Cum sa te protejezi? Toarna putin ulei intr-un pahar si pune-l in frigider. Uleiul de masline real formeaza un sediment.

Parmezan
Este unul dintre liderii alimentelor false de pe piata. Parmezanul poate contine 10% aschii de lemn. Un amestec de cascaval mai ieftin poate fi de asemenea prezentat ca si parmezan.
Cum sa te protejezi? Cumpara toata rotita, citind lista de ingrediente inainte sa platesti.

Orez
Dintre toate facaturile, acesta este cel mai periculos. Orezul de mai sus este facut din amidon si plastic. Arata si miroase la fel ca orezul deoarece este pulverizat cu arome artificiale.
Cum sa te protejezi? Orezul fals nu se scufunda in apa si arde ca plasticul. Cand il cumperi fii atenta la producator si cumpara orez doar de la branduri testate.

Mierea
Cand vine vorba de falsificarea mierii, imaignatia nu are limite. Cel mai des este diluata cu sirop de fructe.
Cum sa te protejezi? Citeste conditiile de depozitare. Mierea naturala nu trebuie tinuta neaparat in frigider.

Sushi
Fasia rosie de pe bucatica de sushi nu este somon in cele mai multe cazuri. De cele mai multe ori cand comanzi sushi invelit in diferite feluri de peste esti servit cu o varianta mai ieftina, poate chiar colorata.
Cum sa te protejezi? Daca iti doresti peste cu adevarat este mai bine sa comanzi o portie intreaga.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *