Search for content, post, videos

Cele mai bune metode a gati legumele ca sa aiba gust

Sarmalele, salata de boef si mancarurile grele ar trebui uitate acum, la inceput de vara, daca vrem sa revenim in forma pentru cand vor reveni temperaturile care ne obliga sa aratam mai multa piele.

Una dintre cele mai bune solutii in acest sens este sa adoptam un stil alimentar la light, bazat pe mai multe legume. Cum nu putem manca doar legume crude de acum pana la vara, va prezentam trei metode de a le gati fara a face abuz de ulei sau prajeli.
FRIPTE

Tehnica friptului este ideala pentru a fragezi legumele radacinoase si pentru a le scoate in evidenta gustul. In timp ce fiertul le lipseste de toti nutrientii sanatosi pe care le contin, aburii uscati proveniti din procesul de fript caramelizeaza zaharul natural din legume, oferindu-le un gust usor dulceag. Gatitul in cuptor este o optiune buna, dar trebuie sa avem grija sa nu le gatit prea mult.

„Toti avem intiparit in memorie pasta aceeas scarboasa a legumelor preparate in exces”, spune Annie Somerville, bucatar-sef la restaurantul Greens Restaurant din San Francisco (SUA), citată de Women’s Health Magazine. Ea atrage atentia ca fripul permite un control mai mare asupra legumelor in timpul prepararii.

LA GRATAR

Fumul si urmele crocante de jar care raman pe legumele gatite in aer liber, la gratar, amplifica gustul legumelor, explica Rich Landau, bucatar si proprietarul localului Vedge din Philadelphia. Poate pe gratarul pus pe aragaz nu ies chiar la fel, insa legumele preparate astfel pot fi la randul lor delicioase. Landau atrage atentia ca secrestul consta in stropirea legumelor fie cu apa, fie cu diverse bauturi alcoolice. Bucatarul american recomanda si brandy-ul. „Legumele neavand grasimi, exista riscul sa se usuce foarte tare daca nu le stropiti cu ceva”, spune Rich Landau, care mai lanseaza o recomandare: „Puteti lua o bucata mica de unt, dar mica, si sa ungeti usor legumele. Atentie! Ungeti legumele, nu gratarul”.

SOTE

„Nu va temeti de temperaturile ridicate atunci cand gatiti legume pe aragaz”, spune Amanda Cohen, proprietarul restaurantului cu specific vegetarian Dirt Candy din Manhattan (New York). Legumele nu se vor arde si nici nu se vor lipi de tigaie daca aceasta este de teflon sau din alt material special si daca – foarte important – sunteti constiincioase cu invartitul cu lingura de lemn. Invartitul permite legumelor sa se gateasca uniform si in profunzime, iar gustul va fi mai pronuntat.

Folositi ulei de masline si experimentati cu cat mai multe condimente si ierburi!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *