Search for content, post, videos

Cel mai bun moment al zilei pentru a cere o marire de salariu

Daca astept ca seful sau angajatorul sa vina cu bratele deschise sa-ti ofere o marire de salariu poti astepta pana la batranete, caci acestea cazuri sunt teribil de rare.

Pentru a primi o marire de salariu care sa te multumeasca si care sa arata valoarea muncii depuse trebuie sa o ceri chiar tu, in termenii tai.

 

Teoretic, nu exista un moment optim pentru a cere bani de la nimeni. Totusi, atunci cand discutam de relatia sef/angajator – angajat, putem gasi cateva momente numai bune pentru a cere o marire de salariu.

 

O varianta este sa astepti pana la urmatoarea evaluare profesionala care are loc in firma.

 

Daca stii ca mai ai mult de asteptat sau, mai rau, astfel de evaluari nu au loc, cel mai bun moment pentru a cere bani in plus la salariu este una dintre discutiile usor mai lungi pe care le ai cu seful tau despre proiectele in desfasurare sau cele care urmeaza sa fie desfasurate, recomanda Nisa Chitakasem, cofondator al organizatiei Position Ignition. In astfel de momente, poti mai intai sa scoti in evidenta, fara a fi neaparat ostentativ, realizarile tale si aportul tau in ducerea la bun sfarsit a unui proiect.

 

Ca moment al zilei, cel mai bine este sa ceri o marire de salariu in prima parte a zilei sau dupa pranz, nu mai tarziu. Dimineata si dupa-masa, mai ales, nivelul glicemiei – al zaharului din sange – este mai ridicat, oferind astfel o stare de buna dispozitie care il va face pe sef sa fie mai deschis chiar si la conversatii financiare.

 

 

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *