Search for content, post, videos

Ce se intampla cu persoanele care isi iau mai des vacanta

Un studiu realizat de oamenii de stiinta a aratat ca persoanele care isi iau mai des vacanta au parte de un numeroase beneficii pentru sanatate.

Potrivit acestuia, oamenii care pleaca des in vacanta nu doar ca traiesc mai mult, insa isi asigura un echilibru sanatos in ceea ce priveste stilul de viata si, ba mai mult, are o stare de spirit mai buna.

In timp ce unii privesc cu un ochi critic persoanele care isi iau mai des vacanta, psihologii sunt de parere ca angajatii care isi iau vacante frecvent traiesc mai mult si sunt mai productivi.

Un astfel de studiu a fost realizat de John Morey, manager general al Expedia.com, care ii sustine pe oameni sa mearga des in vacanta. Cercetarea a fost realizata pe un numar specific de barbati si femei, de varsta mijlocie si a studiat decurge viata persoanelor cu vacante mai dese si a celor care nu isi iau decat rar concediu. Se pare ca acestia din urma dezvolta boli cardiace, stres si depresie, mult mai repede.

Ba mai mult, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca angajatii merita mai multe vacante pe an pentru a fi sanatosi, intrucat detasarea de la mediul de lucru si rutina inbunatateste calitatea vietii, regleaza tensiunea arteriala, scade cantitatea de glucoza din sange, deci reduce si riscului aparitiei diabetului, crescand, in acelasi timp, buna dispozitie.

Ba mai mult, oamenii de stiinta atrag atentia ca persoanele care pleaca in vacanta trebuie sa aleaga destinatii linistite, care sa le incarce organismul de energie si, mai ales, sa le deconecteze de la mediul de lucru.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *