Search for content, post, videos

Ce sa gatesti de Craciun – piept de porc marinat, un deliciu pentru zilele de sarbatoare

N-a mai ramas mult timp pana la Craciun, motiv pentru care iti recomandam sa optezi pentru o reteta delicioasa, pe care cei dragi o vor adora, fara doar si poate.

Ingrediente necesare pentru piept de porc marinat:

– un kilogram de piept de piept de porc
– 50 de ml de vin rosu
– trei lingurite de sare
– o lingurita de piper negru macinat
– o lingurita de boia dulce
– o lingurita de turmeric
– cinci catei de usturoi
– salata de muraturi

Mod de preparare:

Spala bine carnea de porc, dupa care usuc-o cu prosoape de hartie, iar mai apoi aseaz-o intr-o tava pe care ai tapetat-o cu hartie de copt.

Toarna mai apoi vinul, dar si usturoiul pe care l-ai pisat in prealabil, dupa care si sarea si piperul. Nu uita sa presari si boiaua dulce si turmericul, dupa care acopera tava cu folie de aluminiu si las-o la frigider peste noapte.

Scoate vasul din frigider, dupa care asteapta o ora. Toarna un pic de apa in vasul in care o vei coace, dupa care bag-o la cuptor 1,5-2 ore la 180 °C

Serveste friptura delicioasa cu o salata de muraturi.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *