Search for content, post, videos

Ce s-ar intampla cu tine daca ai inceta sa mai dormi

Citind acest articol vei realiza somnul nu este o pierdere de timp, din contra aduce mari beneficii organismului tau.

Atunci cand ai cu adevarat treaba intr-o anumita perioada, trebuie sa stii ca iti poti antrena creierul sa lucreze cu mai putine ore de somn. Insa, daca esti privata de somn pentru o perioada mai lunga, viata ta se va schimba complet.

La 6 ore dupa o noapte alba

Iti vei forta organismul sa produca cat mai mult cortisol. Excesul acestui hormon te va face sa fii nerabdatoare si anxioasa, aceste lucruri ducand la tensiune si confuzie.

Dupa alte 12 ore

Creierul incepe sa puna pe stop functiile neesentiale, precum reactiile in timp real si luarea deciziilor. Este momentul in care incepi sa te simti sleita de puteri, asta daca esti inca in stare sa faci fata sarcinilor zilnice.

24 de ore mai tarziu

In loc sa te simti obosit ai un exces de energie si te simti chiar mai productiva decat de obicei. Simturile sunt mai ascutite si lumea din jur pare mai incantatoare. Toate astea se intampla deoarece creierul tau incearca sa compenseze lipsa somnului.

36 de ore mai tarziu

Incepe sa te lase memoria si creierul tau face economie de energie. Organismul incepe sa se stinga, sistemul imunitar slabeste si metabolismul incetint incepe sa te faca sa te simti obosita.

48 de ore mai tarziu

Situatia devine ingrijoratiare si incep halucinatiile de tot felul. Creierul este suprasolicitat si se instaleaza deziluzia.

3-11 zile mai tarziu

Nimeni sanatos la cap nu a rezistat mai mult de 11 zile fara somn. Recordul a fost batut de un student de 17 ani din San Diego, care a realizat acest proiect in 1964 si a reusit sa stea treaz 11 zile. Creierul are potentialul de a ramane treaz pentru mult timp, fara daune ireversibile.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *