Search for content, post, videos

Ce nu trebuie sa mananci in Saptamana Mare ca sa nu ai ghinion! Alimente interzise in aceasta perioada

Saptamana Mare, cunoscuta drept Saptamana Patimilor este o saptamana dinainte de Paste si este o perioada de post, de rugaciune si tristete, in care oamenii rememoreaza chinurile Mantuitorului Iisus Hristos.

Fie ca va numarati printre persoanele care aleg sa tina post, fie ca sunteti printre cei care nu tin cont, in Saptamana Mare n-ar trebui sa consumati sub nicio forma nici otet si nici urzici.

Totul are legatura, evident, cu Pastele, intrucat se spune ca in momentul in care Iisus a fost rastignit pe cruce, el a fost batut cu urzici, care i-au intepat ranile. Ulterior, se spune ca a fost stropit si cu otet, pentru a-i provoca o usturime insuportabila. De parca n-ar fi fost de ajuns, legenda spune ca la un moment dat, in timp ce era pe cruce, Mantuitorului i s-a facut sete si a cerut apa, dar in schimb i s-au umezit buzele cu o carpa imbibata in otet.

De aceea, se pare ca in Saptamana mare n-ar trebui sa fie consumate aceste doua alimente, din respect sau din dragoste fata de Iisus, despre care se spune ca s-a sacrificat pentru umanitate.

In Saptamana Mare, insa, oamenii ar trebui sa faca curatenie generala in gospodarie, sa mature curtile, sa repare gardurile, sa curate surile, sa scoata namolul din santuri. De asemenea, una dintre principalele preocupari inainte de sarbatoarea Sfintelor Pasti este si primenirea hainelor.

Printre altele, In Saptamana Mare e bine ca toti credinciosii sa fie impacati cu toata lumea, sa ierte si sa-si ceara iertare, pentru ca ziua de sarbatoare sa nu-i prinda suparati sau tristi.

Tu ce faci in Saptamana Mare? Ce traditii respecti?

loading...
<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *