Search for content, post, videos

Ce nu stiai despre vise

Imaginile, gandurile si emotiile pe care le experimentam in timp ce dormim pot avea o influenta covarsitoare in viata reala pentru ca ne afecteaza subconstientul in mod cat se poate de direct. Asadar, departe de a va oferi o serie de explicatii care tin mai mult de explicatiile prezumtive, incercam sa va oferim o imagine mai clara asupra felului in care va afecteaza visele.

Creierul este activ in timpul visului

Diferite studii au adus dovezi ce sustin o activitate intensa a creierului In timpul somnului. Iar acest lucru a fost demonstrat cu ajutorul electroencefalogramei. Oamenii de stiinta au identificat 5 faze distincte ale somnului caracterizate prin diferente ale activitatii creierului. In stadiul 5 al somnului, numit faza REM, omul viseaza. Datorita noilor tehnologii s-a observat ca anumite parti ale creierului sunt active In acest stadiu, chiar mai active decat atunci cand persoana este treaza. Studiile au scos la iveala faptul ca anumite zone ale cortexului uman responsabile cu vizualizarea sunt mult mai active In timpul somnului REM. O activitate intensa a fost observata si In sistemul limbic, care are un rol esential In ceea ce priveste emotiile.

Marihuana si visele

Multe persoane care fumau marihuana au raportat ca nu aveau vise, Insa dupa ce s-au lasat, aveau vise foarte intense. Intr-un studiu realizat In 1975 au fost comparate tiparele de somn a unor persoane care fumau marihuana si ale nefumatorilor. Rezultatele au aratat ca primele persoane nu intrau In REM, Insa odata renuntat la acest viciu, persoanele au experimentat starea REM mult mai intens.

Vise epice

Visele epice sunt foarte vii si pot schimba vietile oamenilor. Aceste vise sunt atat de impresionante ca, de cele mai multe ori, genereaza o descoperire majora a sinelui. Visele epice ofera o noua perspectiva a aspectelor vietii. Dupa ce ai avut un astfel de vis, te simti ca si cum ai fi descoperit ceva nou si uimitor. Aceste vise vor ramane In memoria ta multi ani.

Diferente intre sexe

Mai multe studii au examinat diferentele dintre visele femeilor si ale barbatilor. S-a demonstrat ca In visele femeilor apar ambele sexe, In vreme ce In ale barbatilor apar, preponderent, barbati. Visele femeilor dureaza, In general, mai mult si includ multe emotii, iar In cazul barbatilor visele includ mai multa violenta, masini si drumuri. Doar 8% dintre visele oamenilor contin activitati sexuale. Barbatii viseaza despre locuri publice sau necunoscute In care apar multi straini, In vreme ce majoritatea femeilor viseaza exact contrariul.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *