Search for content, post, videos

Super tare! Ce nu stiai despre tirbuson

Primele tipuri de vinuri erau depozitate in amfore, mai tarziu, in butoaie. Vinul era depozitat in diverse spatii si apoi transportat si servit inainte sa se strice.

Paharele de vin si decantoarele au aparut pentru prima data in Venetia, in jurul secolului al 12-lea, fiind folosite exclusiv pentru servirea vinului.

Tehnologia prin care se produceau obiecte din sticla prin suflare a fost imbunatatita constant siin secolul al 18-lea au aparut  sticlele pentru vin cu gatul subtire care au dat nastere depozitarii vinurilor pentru perioade indelungate.

Englezii au fost primii oameni care au imbuteliat vinul in sticle, punand dopuri importate din tari ca Spania si Portugalia. Odata cu aparitia dopurilor au aparut tirbusoanele.

Trebuie sa stiti ca sticlele de vin nu au fost primele articole care au fost imbuteliate prin aplicarea unor dopuri. Astfel, la inceput, berea, medicamente diverse, mancarea si alte elemente cosmetice erau depozitate in containere acoperite cu capace sau, in diverse forme care permiteau utilizarea unui dop.

Cine a inventat primul tirbuson? Istoricul Ron McLean, specialist in domeniul istoriei tirbusoanelor, a spus: “Nu se stie cu exactitate cine a realizat primul tirbuson. Primele tirbusoane au fost niste derivate de la o unealta utilizata in curatarea si ingrijirea muschetelor, precursoarele pustilor moderne. Aceasta era folosita pentru a indeparta din teava gloantele intepenite.”

Iata cativa inventatori care au patentat tirbusonul:

Germania: Benjamin Loew din Tilsit pe data de 3 iulie 1877.

Anglia: Samuel Henshal, din Princes Street, Parish of Christchurch, Middlesex, pe data de 24 august 1795.

Franta: Francois Rever pe data de 23 februarie 1828.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *