Search for content, post, videos

Ce mancam daca mergem in Cipru?

Pare o intrebare dar sunt multe persoane care stiu ca vor pleca in vacanta intr-o zona unde nu au mai fost niciodata si isi fac griji cu privire la ceea ce vor manca acolo.

Multi oameni sunt foarte sensibili cu privire la meniul zilnic si multi dintre acestia au probleme de sanatate care nu  le permit sa guste chiar orice.

Cipru este a treia insula ca marime dintre toate insulele meditareneene, atragand in fiecare an aproximativ 2.4 milioane de turisti. Cipru se afla la est de Grecia, vest de Siria si Liban si la sud de Turcia.

Cipriotii apreciaza foarte mult in bucataria lor traditionala legumele proaspete si folosesc foarte des castravetii, ardeiul gras, morcovii, fasolea verde, mazarea si rosiile. Majoritatea felurilor de mancare vor contine o combinatie intre aceste legume. Restaurantele sau tavernele se aprovizioneaza cu legume proaspete de la persoane de incredere sau din propriile culturi.

Pescarii pleaca dimineata devreme si se intorc inainte de deschiderea tavernelor si livreaza peste si fructe de mare direct din mare.

Daca aveti ocazia sa ajungeti in aceasta tara de o frumusete rara, trebuie sa gustati din halloumi, un fel de branza realizata din lapte de capra combinat cu lapte de oaie, servita fie proaspata, fie la gratar, ca aperitiv.

Un alt fel traditional cipriot este carnea marinata in coriandru uscat. In afara de acest fel, nu veti regreta daca incercati souvlaki, un fel de mancare mix, format din carne de porc si de pui gatita pe carbuni.

Un motiv pentru care mancarea, in Cipru sau Grecia, este foarte gustoasa este faptul ca nu se congeleaza si, pastrandu-si calitatile naturale, legumele, carnea si pestele au o savoare deosebita.

In meniul din cipriot se regasesc multe feluri de mancare pe care le vom intalni si in Grecia.

Dupa masaveti fi serviti cu fructe proaspete si racoritoare. Cele mai des intalnite fructe sunt perele, merele, portocalele, mandarinele, ciresele si capsunile. Nu trebuie sa ocoliti inghetata, se gasesc felurite arome delicioase.

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *