Toata lumea o stie pe celebra scriitoare care a scris ”Fluturi” ori ”Insomnii”, insa Irina Binder a reusit sa-si surprinda total prietenii virtuali cu un mesaj emotionant facut public pe contul de socializare.
”Te iubesc” este, fara doar si poate, rostit de o multime de persoane, insa te-ai intrebat vreodata ce inseamna? Ei bine, scriitoarea a incercat sa explice aceste doua cuvinte, in cadrul unui mesaj emotionant.
”Te iubesc nu inseamna ca celalalt este obligat sa iti faca tot timpul pe plac.
Te iubesc nu inseamna ca trebuie sa ai asteptari nerezonabile.
Te iubesc nu inseamna ca trebuie sa sufoci cu prezenta ta, nici ca ai dreptul sa-i invadezi viata si intimitatea celuilalt.
Te iubesc nu inseamna sa ingradesti libertatea si nici sa judeci alegerile celuilalt.
Te iubesc nu inseamna ca daca celalalt nu te iubeste la fel tu il vei detesta.
Te iubesc nu inseamna sa raportezi totul la tine, la ce iti place tie, la nevoie tale.
Te iubesc nu inseamna agasare, abuz, victimizari, reprosuri, mofturi, egoism!”, a scris ea pe Facebook.
De asemenea, acest concept a fost explicat si de un psiholog, care a a spus ca iubirea este substanta din care suntem construiti
“Iubirea – ca stare – o avem genetic intiparita in fiecare dintre noi, este substanta prima din care suntem claditi, insa mintea noastra a generat un sistem alternativ, dihotomic, care estompeaza sau remodeleaza fluxul de iubire care ne curge prin fiecare celula a corpului nostru.
Acest sistem alternativ construit artificial de creier, care a primit aceste invataturi de la societatea contemporana, ne impinge spre iubire unilaterala, spre iubire conditionata si spre orgolii in dragoste.
Aceasta stare duala in care traim – iubirea inseamna libertate totala / iubirea implica conditii – experimentam confuzia, stresul si starile de anxietate si ne este foarte greu sa vedem si sa experimentam acest sentiment in starea lui pura. Iubirea are nevoie sa fie inteleasa ca fiind neschimbatoare, neconditionata de ganduri, nu fluctueaza si nici nu depinde de factorii externi.
Ea fiind un proces al inimii, si nu al gandurilor. Gandurile sunt de fapt obisnuinta mintii, care de cele mai multe ori distrug casnicii, relatii, colaborari etc”, considera psihologul Alexandru Plesea.