Search for content, post, videos

Ce este interzis cu desavarsire sa faci in Vinerea Mare. Greseala majora pe care o comit romanii

Ce este interzis cu desavarsire sa faci in Vinerea Mare. Greseala majora pe care o comit romanii

Afla chiar acum ce este interzis cu desavarsire sa faci in Vinerea Mare. Greseala majora pe care o comit romanii in Saptamana Patimilor, fara sa isi dea seama.

In aceasta zi, Mantuitorul Iisus Hristos si-a dat viata pentru oameni, pe cruce. Tocmai de aceea, este o zi in care trebuie sa trecem printr-un proces mai dur de curatire fizica si spirituala.

Citeste si: Cum vopsesti ouale de Paste. Trucurile pe care trebuie sa le stii neaparat

Ce este interzis cu desavarsire sa faci in Vinerea Mare?

In primul rand, astazi nu se face curatenie sub nicio forma. Nici nu se coase, nu se spala, nu se sapa, nu se munceste pe camp sau in gospodarie. Este mare pacat daca faci asta si se considera ca vei fi pedepsit de Dumnezeu in cazul acesta.

In popor se mai spune ca astazi este interzis sa te tunzi. Cei care fac aceasta greseala majora vor atrage asupra lor cele mai grele necazuri.

Nici mancare nu se face in Vinerea Mare. Daca gospodinele nu au reusit sa termine de preparat bucatele pentru Paste in Joia Mare, atunci mai au o sansa doar maine, in Sambata Mare.

Astazi, in biserica se trece pe sub masa. Acest gest reprezinta simbolic coborarea si iesirea din groapa a Mantuitorului Iisus Hristos.

Tot in Vinerea Mare mai este interzis si sa mananci urzici, pentru ca soldatii le-au folosit ca sa il batjocoreasca si sa il chinuie cand era pe cruce.

De asemenea, conform regulilor, este interzis si sa consumi otet, pentru ca acesta I-a fost pus pe buze lui Iisus in bataie de joc, de catre aceiasi soldati.

Gospodinele care vor sa faca niste cozonaci sau nu au reusit sa termine de vopsit ouale, pot face asta maine, la prima ora. Tot in data de 23 aprilie 2022, credinciosii nu vor mai sarbatori Sfantul Gheorghe, ci pe data de 25 aprilie 2022.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *