Search for content, post, videos

Cauzele obisnuite ale senzatiei de usturime

Senzatia de usturime poate fi distina cu usurinta de celelalte tipuri de durere si discomfort. Este ceva ce te face sa simti ca zona afectata arde sau este incalzita. In majoritatea cazurilor, senzatia de arsura apare din cauza nervilor la stomac, insa este important de stiut ca exista multe alte cauze.

Majoritatea problemelor care cauzeaza aceasta senzatie caracteristica de arsura nu se pot trata. Medicamentele destinate acestei probleme se axeaza pe calmarea durerii si a discomfortului. Schimbarea stilului de viata si a dietei ajuta la controlul acestor probleme.

Cand apare senzatia de arsura este important sa mergi la doctor. Identificarea semnelor si a simptomelor, cat si a rezultatelor examinarilor ajuta la determinarea cauzei. Respectarea tratamentului prescris de doctor este imperativ.

Iata cele mai comune cauze:

Zona zoster
Caracterizata de eczema rosie si mancarimea de pe corp, zona zoster este o infectie cauzata de virusul varicella-zoster. Suna familiar? Asta este pentru ca virusul este cel responsabil pentru aparitia pojarului. Nu exista niciun tratament pentru zona zoster, insa exista medicamente si remedii care ajuta la ameliorarea simptomelor si care accelereaza procesul de recuperare.

Refluxul de acid
Arsurile stomacale si gustul acru din gura sunt unele dintre simptomele refluxului de acid. Aceasta problema apare atunci cand continutul stomacului se intoarce din nou in esofag. Antacizii si schimbarile dietetice ajuta la tratarea refluxului de acid.

Neuralgia
Neuralgia este o conditie dureroase si inconfortabila care apare in urma degradarii nervilor. Este mai comuna in zona gatului si a fetei, insa aceasta problema poate aparea in orice parte a corpului. Administrarea medicamentelor pentru durere, terapia, operatia si controlul glicemiei sunt tratamente potentiale pentru neuralgie.

Rosacee
Afectand doar pielea de pe frunte, nasul si obrajii, rozaceea este o problema pe termen lung a carei cauza nu se cunoaste inca. Simptomul acestei conditii este aparitia unor punctulele mici si rosii in zona afectata. Desi nu exista niciun tratament pentru asta, exista cateva remedii eficiente pentru a tine sub control simptomul.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *