Search for content, post, videos

Cartofi franțuzești cu vită în sos de piper verde

Iata reteta castigatoare de astazi de la emisiunea „Mama mea gateste mai bine” – Cartofi franțuzești cu vită în sos de piper verde.

 

Timp de pregatire:   40 minute

INGREDIENTE  – 4 PORTII

  • Cartofi mai mici 1 kg
  • Smantana 350 ml
  • Oua fierte 3 buc
  • Cascaval ras 200 gr
  • Vita 800 gr
  • Boabe de piper verde 1 lingura
  • Unt 100 gr
  • Ulei de masline 100 ml
  • Vin alb 100 ml
  • Sare
  • Piper

MOD DE PREPARARE

 CARTOFI FRANTUZESTI

  • Cartofii se fierb cu putina sare si se taie rondele.
  • Intr-o tava unsa cu unt sau in care se pune hartie de copt se aseaza in straturi cartofii, smantana si ouale fierte, pe care se presara sare si piper. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
  • Smantana si cascavalul se pun peste compozitie.

VITA IN SOS DE PIPER VERDE

  • Carnea se taie in bucati de grosime egala.
  • Boabele de piper se zdrobesc usor.
  • Se preseaza bine boabele de piper pe carnea de vita,pentru a se impregna aroma.
  • Intr-o tigaie cu ulei incins si unt se rumenesc bucatile de carne, pe ambele parti la foc iute.
  • Se completeaza cu vin si se lasa tigaia pe foc cu capac.
  • Spre final se adauga smantana si se lasa la un clocot.
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *