Search for content, post, videos

Cartofi cu ceapa la cuptor, un preparat delicios, pe care trebuie sa-l incerci

Daca ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti iti propunem cu incredere sa mizezi pe cartofi cu ceapa la cuptor. Se gatesc rapid si, mai mult de atat, sunt deliciosi.

Ai nevoie de:

– sase cartofi de dimensiune medie
– doua cepe mari
– o capatana de usturoi
– sare
– piper
– boia dulce
– oregano
– ulei de masline

Mod de preparare:

Curata cartofii, dupa care spala-i bine si taie-i sub forma de felii groase. Usuca-i cu niste prosoape de bucatarie din hartie.

Intre timp, curata ceapa, spal-o si mai apoi taie-o sub forma de cubulete mici sau, de ce nu, sub forma de solzisori, cum iti e la indemana.

Curata si usturoiul si mai apoi taie cateii sub forma de felii.

Ceapa si usturoiul se pun intr-un castron, se adauga condimentele si se amesteca bine, dupa care adauga totul peste cartofii asezati intr-o tava de copt, in care ai asezat in prealabil hartie de copt.

Se baga in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 40 de minute.

Se servesc ca atare sau ca garnitura pentru orice tip de friptura, alaturi de o salata.
Extra tips: Daca adori parmezanul, cu cinci zece minute inainte de a-i scoate de la cuptor presara doua-trei linguri de parmezan ras.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *