Search for content, post, videos

Care sunt cele mai bune tipuri de branza! Cum sa o alegi pe cea potrivita

O dieta si o alimentatie de succes trebuie neaparat sa contina si branzeturi. Sunt extraordinar de gustoase si pot fi servite fie ca aperitiv sau gustare intre mese.

Branza se obtine prin inchegarea laptelui, cu ajutorul otetului. Branza este bogata in calciu si grasimi esentiale functionarii organismului.

Insa, nu multi sunt cei care cunosc cele mai apreciate tipuri de branzeturi. Iata cum sa alegi o branza buna, in functie de tipul de lapte.

Topul branzeturilor obtinute din lapte de vaca:

– branza Asiago se afla in topul listei. Este o branza obtinuta din lapte proaspat de vaca. Acest tip de branza se gaseste sub doua forme: prima este alba, traditionala, iar al doilea tip este auriu cu mici gauri la interior.

– Brie este o branza moale, cu un gust deosebit, care are mucegai alb pe deasupra si o usoara aroma de fructe.

– branza Camembert este un branza grasa, obtinuta din lapte de vaca. Contine un numar mare de vitamine si proteine.

– Emmenthaler este o branza elvetiana cu un gust usor picant.

Iata un top al branzeturilor obtinute din alte tipuri de lapte.
Branza Feta se afla in topul nostru. Aceasta este preparata din lapte de capra si oaie si este cunoscuta pentru consistenta sa cremoasa. Branza feta este alcatuita din cel putin 70% lapte.

Gouda este o branza originara din Olanda, aceasta este gasita sub mai multe gusturi. Poate fi blanda, usoara, cremoasa si chiar poate ajunge la un gust intens.

Mascarpone este o branza folosita pentru obtinerea prajiturilor. Este o branza cremoasa si fina.

Mozzarella este o branza pentru pizza, facuta din lapte de bivolita. Poate fi consumata cu usurinta si cu rosii sau paste.

Parmezanul este o branza dura cu o consistenta tare si grunjoasa. Este consumata in general de catre iubitorii de paste.

Roquefort este celebra branza care are in structura mucegai. Pentru a se obtine este nevoie de un lung proces si este cunoscuta ca fiind o branza bogata in calorii.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *