Search for content, post, videos

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a hranit pasarile din Delta Dunarii – FOTO

Reprezentantii Asociatiei Salvati Dunarea si Delta impreuna cu agentii ecologi ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, au hranit pasarile afectate de iarna grea din zonele Saraturi Murighiol, Gridul Lupilor si Somova-Parches. Actiunea a fost organizata pentru a veni în ajutorul lebedelor, lisitelor, pescarusilor si garlitelor din Delta Dunarii care, din cauza înghetului si a zapezilor abundente, sufera de lipsa hranei. Au fost împrastiate 300 kg de paine furaj, puse la dispozitie prin amabilitatea Dobrogea Grup.

Pasarile ce raman peste iarna în Delta, cele care în mod normal se hranesc cu vegetatie acvatica si nevertebratele de pe fundul apei, au suferit în aceasta perioada de foame. Printre altele, este vorba de lebada de iarna (Cygnus cygnus) si lebada de vara (Cygnus olor) care în mod obisnuit se hranesc cu vegetatie acvatica. Gheata de pe lacuri le-a tinut la distanta de sursele de hrana.

Situatia a fost semnalata de agentii ecologi din cadrul ARBDD, care au solicitat sprijinul asociatiilor de protectie a mediului, persoanelor fizice si societatilor comerciale în vederea unor actiuni de hranire a faunei din rezervatie. În spiritul misiunii de protejarea biodiversitatii din Delta Dunarii, Salvati Delta a reusit sa mobilizeze Dobrogea Grup care a pus la dispozitie 300 kg de paine furaj. Astfel, voluntarii SDD si agentii ecologi au creat o echipa de criza care s-a deplasat în Delta Dunarii si au împrastiat mancarea pentru zburatoare.

Dupa ce conducerea Rezervatiei si Garda de Mediu Tulcea au raportat moartea a sute de pasari de foame si frig în zona Vadu, facand un apel umanitar catre societate, am încercat sa punem în actiune o colaborare între institutiile Statului (ARBDD), societatea civila (Salvati Dunarea si Delta) si sectorul privat responsabil (Dobrogea Grup). si am reusit! În ciuda nepasarii si a lipsei cronice de finantare… Actiunea a durat trei zile si a hranit cateva mii de pasari, oferind un exemplu de colaborare, la care îi invitam si pe altii spune Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

Am apreciat cu acest prilej disponibilitatea persoanelor sau organizatiilor de a se implica în acest fel de actiuni si ramanem încrezatori ca numarul acestora va creste în viitor ca si diversitatea actiunilor în care se vor implica spune Grigore Baboianu, Guvernatorul RBDD.

Despre Asociatia Salvati Dunarea si Delta

Asociatia Salvati Dunarea si Delta (ASDD) este o organizaţie neguvernamentala de protectia mediului, care s-a impus in cei peste sapte ani de activitate prin actiuni sustinute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete ca poate oferi solutii pentru marile provocari cu care se confrunta Delta Dunarii. De asemenea, asociaţia are o activitate sustinuta si în domenii conexe protectiei mediului, avand in portofoliu proiecte care vizeaza dezvoltarea durabila, dezvoltare comunitara locala, managementul deseurilor, economie sociala si dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare si constientizare cu privire la protejarea mediului

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *