Search for content, post, videos

Animalele exotice din casele romanilor: Ce trebuie sa stiti inainte de a le cumpara

Romanii au inceput, in ultima vreme, sa isi doreasca animale de companie complet diferite de cainii si de pisicile obisnuite. De la micutii hamsteri, ei au avansat la dihori, serpi, tarantule, testoase sau chiar rechini. Desi animalele exotice sunt fascinante, ele aduc, de multe ori, surprize foarte neplacute, asa ca inainte de a le cumpara, trebuie sa ne informam temeinic.

Oamenii care doresc animale exotice sunt atrasi de infatisarea lor aparte, de caracteristicile si de comportamentul lor deosebit, insa putini romani se intereseaza cu adevarat inainte de a cumpara un astfel de animalut.

In magazinele din tara exista nenumarate specii exotice de animale de vanzare, incepand de la deja banalii porcusori de guineea sau de la papagali, pana la animalele nou-sosite in casele romanilor: maimute, in special marmosete, caimani, testoase, tarantule, serpi sau varani.

Pasionatii de acvaristica isi pot cumpara in Romania chiar si rechini – desi nu se recomanda tinerea lor in acvariu, tipari, pisici de mare sau caluti de mare.

Cei care au la dispozitie o curte mai mare, la tara, si-au achizitionat canguri, lame sau alpaca, insa, de obicei, cu scopuri comerciale.

Mai sunt si oamenii care au reusit sa faca rost, legal sau ilegal, de cele mai multe ori, de animale salbatice periculoase, precum ursul, leul sau tigru.

Citeste articolul intreg pe RTV

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *