Search for content, post, videos

7 surse de poluare ale aerului din camera ta

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului din Statele Unite, aerul din camera poate fi mai poluat decat aerul de-afara, chiar si in orasele industrializate.

Si cum cei mai multi oameni petrec peste 90 la suta din timpul lor in case, matematica nu arata prea bine. Riscul ca oamenii sa se imbolnaveasca din pricina aerului din propria casa este destul de mare.

Cum simti daca aerul din camera ta nu este in regula? Raspunde-ti la aceste intrebari: iti simti ochii, nasul sau gatul iritat, ai dureri de cap, ai ameteli, te simti obosit? Expunerea prelungita la surse de poluare poate avea efecte dramatice: boli respiratorii, boli cardiovasculare si chiar cancer.

De aceea este foarte important sa ai in casa aer curat. Iata care sunt principalele surse de poluare a aerului din camera ta.

  1. Covor nou

Materialele din care sunt realizate covoarele pot emana compusi organici volatili.

Sfat: Cumpara un covor cu un continut scazut de compusi organici volatili, fara formaldehide si adezivi. Inainte de a tine covorul in casa, lasa-l cateva zile la aer. Dupa ce l-ai asezat, tine geamurile deschise doua-trei zile.

  1. Bec fluorescent spart

Daca sunt sparte, becurile fluorescente pot emana mercur. Covoarele nu pot fi curatate de mercur si aspiratoarele nu sunt indicate.

Sfat: Nu pune becuri fluorescente la veioze, lampe sau alte dispozitive ce pot fi daramate usor sau in case cu copii mici si femei gravide. Daca se sparge un bec fluorescent, deschide fereastra. Daca este pornit, inchide aerul conditionat. Aeriseste bine camera.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *