Search for content, post, videos

7 pasi pentru un dulap ordonat

Oricat ai incerca sa mentii ordinea, in dulapul tau este mai mereu debandada! De regula, problema porneste atat de la faptul ca nu reusesti sa te desparti de hainele vechi, cat si de la faptul ca unele dintre noi au capacitati de “ordonare” usor reduse. Nu este nimic blamabil in acest lucru. Totul se poate invata!

Fie ca deprindem “arta organizarii” de la mame, fie ca urmam sfaturile stilistilor, iata cativa pasi pentru ordonarea dulapului. 

1. Scoate toate hainele si toate accesoriile din el!

2. Imparte-le in trei categorii: de donat, de pastrat si de aruncat la gunoi. Ceea ce nu ai purtat de mai bine de un an, pune fie la gramada pentru donat, fie in teancul cu destinatia “ghena”. Este – poate – cel mai greu pas, dar ia-ti inima in dintii si da-i bice!

3. Dupa acest pas, ocupa-te de toate hainele si accesoriile pe care ai decis sa le pastrezi. Imparte din nou gramada in “curate” si “de spalat”.

4. Acum, ia toate articolele curate si pune-le pe categorii (pantaloni, fuste, rochii, bluze, pulovere, curele, genti, etc)

5. Mai intai, incepe sa umpli dulapul cu hainele pe care stii ca le porti mai rar, apoi cu cele pe care ai vrea sa le ai la indemana. Nu face teancuri prea inalte. Cu siguranta, stii si tu cat de neplacut este sa scoti un articol vestimentar si sa cada tot “turnul de haine” peste tine.

6. Atentie la maruntisuri – sosetele si lenjeria intima trebuie sa aiba un loc special. Pune-le in rafturi separate sau in sertare si nu vei mai avea probleme in a le gasi.

7. Calca toate hainele – daca vrei ca dulapul tau sa arate bine oricand, calca toate hainele dupa ce le-ai spalat. Astfel, vei avea oricand ce sa alegi, daca esti in graba.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *