Pe langa savoare minunata, vinul are proprietati terapeutice. Fie ca este alb, roz, rosu, negru sau sec, dulce, demi-dulce, acesta face minuni pentru organism.
Hipocrate a recomandat vinul pentru tratarea plagilor deschise si a pneumoniei, ba chiar sustinea ca poate trata muscatura de sarpe. Savantul Louis Pasteur spune despre vin ca este cea mai sanatoasa si ingienica bautura.
Ba mai mult decat atat, vinul creste pofta de mancare, imbunatateste circulatia sangelui, este un excelent fortifiant atat in cazul batranilor, femeilor lauze, anemicilor cat si al convalescentilor.
Specialistii sustin ca vinurile albe au rolul de a evacua toxinele din ficat, favorizand digestia si inlaturand balonarea.
Consumul moderat de vin previne bolile inimii, scade riscul atacurilor de cord si a congestiei cerebrale.
Pentru ca vinul sa aduca beneficii pentru sanatate, trebuie sa fie 100% natural si sa fie consumat cu moderatie.