Search for content, post, videos

VIDEOCLIP EXPLICATIV Bacteriile si microbii de pe telefoanele mobile

Telefoanele mobile sunt obiecte care desi sunt foarte utile sunt mereu controversate din cauza presupuselor pericole la care ne expun.

S-a speculat mult ca aceste aparate ar avea efecte nocive asupra creierului uman din cauza radiatiilor pe care le emit si totodata s-a speculat ca telefoanele mobile pot avea efecte negative asupra fatului, in cazul in care sunt folosite excesiv de femeile insarcinate.

Cu toate acestea, cele doua teorii expuse mai sus nu au fost niciodata 100% demonstrate.

Insa, un lucru este sigur, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie: telefoanele mobile sunt pline de bacterii si microbi.

Rezultatele au aratat ca 20% dintre utilizatorii de telefoane mobile sunt purtatori ai acestor microorganisme care provin din canalele nazale ale oamenilor.

Doctorul Simon Park, lector universitar in biologie moleculara, sustine ca acest experiment ajuta la constientizarea faptului ca obiectele pe care le folosim zi de zi sunt purtatoare de microorganisme.

„Se poate vedea foarte clar felul în care aceste bacterii cresc pe suprafata telefoanelor mobile. Bacteria care se dezvolta in acest caz se numeste Bacillus mycoides. Acest mod de dezvoltare al bacteriilor este unic in cazul bacteriei. Din aceste rezultate se pare ca telefoanele nu tin minte doar numere ci si ce fel de contacte are fiecare om cu suprafete ce ajuta la dezvoltarea microorganismelor”, sustine Simon Park.

VIDEO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *