Search for content, post, videos

VIDEO Exercitiile fizice de doar cateva minute care te slabesc cel mai mult

Multe dintre aparatele cele mai folosite in salile de fitnes sunt eliptice sau stationare, precum bicicletele si benzile de alergat, si iti arata pe ecran cate calorii arzi. Insa nu ai neaparat nevoie de aparate avansate de fitnes pentru a sti cate calorii arzi!

 

Aceste cinci exercitii fizice iti solicita in asa fel musculatura incat arzi multe calorii, lucrandu-ti numerosi muschi in acelasi timp. Partea buna: poti sa le faci si acasa, economisind banii de abonament la sala. Estimarile calorice de mai jos sunt valabile pentru o medie de 70 de kilograme.

 

1. Leganarea corpului la orizontala

 

Asaza-te in pozitie de flotare, cu mainile fixate de podea, cu abdomenul incordat si spatele drept, si pune-ti doua prosoape mici impaturite sub fiecare picior. Indicat este sa faci acest exercitiu pe o podea de parchet sau cu linoleum, nu pe covor. Odata pozitionat astfel, leagana-ti trupul astfel incat sa aluneci usor pe podea dintr-o parte a camerei in cealalta. O tura presupune miscarea dintr-o parte a camerei si inapoi in locul din care ai plecat. Nu-ti desprinde mainile si picioarele de sol, ci taraste-te in pozitie de flotare. La o singura tura arzi 12 calorii, ideal fiind sa efectuezi in total trei ture. Exercitiul este unul prin care iti lucrezi aproape toata musculatura corpului, de la brate la picioare, de la spate la abdomen si la fese.

 

 

2. Sarituri ample de la orizontala la verticala

 

Si acest exercitiu iti solicita toti muschii corpului. Pune-te in pozitie de flotare, apoi adu-ti picioarele spre piept dintr-o saritura, mentinandu-ti mainile fixate de podea. Ulterior, sari in sus pana esti pe varfuri, ridicandu-i bratele intinse deasupra capului. Revino la pozitia initiala de flotare si incepe din nou. Este un exercitiu fizic foarte intens, motiv pentru care nu exista un numar de sarituri indicat. Fa atatea cate poti. Fiecare minut de exercitiu te scapa de 10 calorii.

 

 

3. Fandari sarite cu alternate de picioare

 

Incepe din pozitia “drepti”, cu picioarele unul langa celalalt, coatele indoite la 90 de grade si apoi apleaca-te in fata pornind cu un picior. Apoi sari in pozitie de drepti, ridicandu-ti bratele tinute in continuare la 90 de grade unghi de indoire, si revino pe pamant cu piciorul celalalt (nu cel cu care ai inceput fandarea). Arzi astfel 12 calorii pe minut. Fa cat poti mai multe.

 

 

4. Flotari cu ridicare de brate

 

Pentru acest exercitiu ai totusi nevoie de doua gantere, nu foarte grele. O femeie poate folosi gantere de 2-3 sau chiar si de 5 kilograme, daca este mai in forta. Asaza-te in pozitie de flotare, in maini avand ganterele care stau fixate de podea, sustinandu-te. Fa o flotare, mentinandu-ti trupul cat se poate de drept si de incordat, iar dupa ce ai efectuat o flotare ridica un brat si indoaie-l la 90 de grade, tinand gantera in mana. Ridica mai intai un brat, apoi celalalt, si apoi continua cu o flotare, urmata de aceeasi miscare a bratelor. Este un exercitiu solicitant, care iti lucreaza absolut toti muschii si cu ajutorul caruia arzi 15 calorii pe minut. Fa cat poti tu de multe repetari.

5. Genoflexiuni cu ridicare de brate

Si pentru acest exercitiu ai nevoie de doua gantere, greutatea acestora fiind aleasa in functie de forta fiecaruia. Femeile care abia se apuca de aceste exercitii fizice si nu au o conditie musculara antrenata pot folosi si doua sticle de 500 de mililitri umplute cu apa. Stand in picioare, cu talpile pozitionate in aceeasi linie cu umerii, cu antebratele pe langa corp si bratele indoite la 90% grade, tinand in maini greutatile. Coboara-ti trupul astfel in genunchi si apoi impinge-te in sus, inclusiv din brate, pana iti ridici complet trupul si ajungi cu bratele intinse spre tavan, tinand in continuare greutatile in maini. Este unul dintre cele mai bune exercitii de ardere a grasimilor care, intr-un singur minut, te scapa de 14 calorii.

VIDEO

 


loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Boss</cite>

    Când vine vorba de slăbit dieta contează în proporție de 95%.
    N-ai dieta pusă la punct poți să sari și de pe munte să stai la orizontală cât vrei tot gras rămâi.

    Nu mai prostiți lumea cu „exerciții care slăbesc” exercițiile fizice nu slăbesc nimic. Mâncatul cât trebuie slăbește.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *