Search for content, post, videos

ATENTIE MARE! Cum te pot imbolnavi vasele de gatit

Te-ai gandit vreodata ca propriile tigai si oale te pot imbolnavi?! Cele mai recente cercetari arata ca unele materiale din alcatuirea lor pot fi toxice pentru organism.

Sanatatea noastra este influentata semnificativ de ceea ce mancam si, implicit, de ustensilele folosite la gatit. Nutrientii din alimente pot fi rapid distrusi daca incalzim prea mult produsul in sine iar unele metale grele din care sunt concepute oalele si tigaile se pot scurge in propria noastra mancare, arata un studiu efectuat la Centrul Medical Johns Hopkins din SUA, citat de NaturalNews.

Oamenii de stiinta atrag atentia ca putem chiar cumpara cele mai bune produse organice si tot riscam sa ne otravim daca nu le gatim in recipientele corespunzatoare.

Teflonul

Acest material este foarte larg utilizat la tigaile antiadezive, dar este si considerat cel mai periculos pentru sanatate. Spre exemplu, tigaile care contin teflon sau acid perfluorooctanoic (PFOA) poate favoriza o scadere a calitatii spermei la barbati, dar si boli ale tiroidei, la ambele sexe. Totodata, unele studii arata ca favorizeaza aparitia cancerului si contribuie la cresterea nivelului colesterolului din sange.

VEZI SI Teflonul poate slabi sistemul imunitar al copiilor

In SUA, chiar s-a emis o directiva prin care toti producatorii de tigai vor elimina teflonul din alcatuirea produselor lor pana in anul 2015.

Aliminiul

Acesta este un element chimic neurotoxic care se poate infiltra usor in mancare si care produce deseori arderea preparatelor. Aliminiul este cunoscut si pentru faptul ca poate distruge vitamina C din alimente. Oamenii de stiinta avertizeaza chiar ca ne confruntam cu o invazie a acestui metal, pe care il gasim peste tot in aer, in apa, in sol, dar si in farfurie, cu atat mai mult cat multe gospodine gatesc cu oale de aluminiu, iar multe mame impacheteaza mancarea pentru scoala copiilor in folii de aluminiu.

Cuprul

Arama sau curprul este foarte apreciat pentru ca are proprietati de incalzire foarte bune. Insa vasele de gatit care contin cupru se deterioreaza si, in timpul folosirii, permit chiar scurgerea lui in alimentele preparate. Arama se oxideaza usor, produce saruri toxice, poate modifica gustul mancarii si chiar poate cauza intoxicatii severe.

Inoxul

Otelul inoxidabil este creat printr-un aliaj de fier si carbon foarte usor de intretinut, nu arde mancare, fiind practic si destul de rezistent. Dincolo de aceste avantaje, vasele din inox contin si alte elemente chimice precum nichelul, titaniul si arama, care la randul lor pot ajunge in supa voastra.

 

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">CWQ</cite>

    Bun ; și până la urmă ce vase trebuie să folosim că articolul acesta a rămas în coadă de pește .
    Toată lumea știe ce e rău, dar care este soluția sănătoasă ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *