Search for content, post, videos

Varza roșie previne cancerul si trateaza ulcerul. Cum trebuie preparata pentru beneficii nebanuite

Varza rosie are beneficii nebanuite asupra organismului datorita vitaminelor si nutrientilor. Varza rosie poate fi mancata atat cruda, cat si gatita sau chiar ca o garnitura.

Varza roșie – valori nutriționale

Calorii: 25 calorii la fiecare 100 de grame de varză
Vitamine: vitamin C, beta-caroten și provitamina A
Fibre: conținut bogat
Minerale: sulf

Prevenirea cancerului

Una dintre cele mai importante funcții pe care varza roșie le poate genera este aceea că poate preveni cancerul. Nivelul ridicat de compuși antioxidanți din varza roșie o transformă într-o măsură preventivă extrem de importantă. Antioxidanții sunt substanțe care pot neutraliza radicalii liberi și care sunt rezultatele nocive ale metabolismului celular.

Acești radicali liberi sunt responsabili pentru diverse boli grave, printre care și cancerul sau bolile de inimă. Varza roșie este bogată în antioxidanți (antociani), mai precis cei care reprezintă pigmentul responsabil de culoarea de violet-purpuriu. Culoarea bogată este o dovadă clară a puterii acestei legume asupra sănătății, potrivit diete-sanatoase.

Previnerea îmbătrânirii premature

Există o serie de aspecte pentru care varza roșie este ideală pentru a vă menține tânăr. Antioxidanții au rolul de a combate radicalii liberi și ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire care pot apărea din cauza acestor radicali. Antioxidanții mențin pielea proaspătă, fermă și suplă, reducând ridurile și petele de vârstă. În plus, vitamina A contribuie și ea la sănătatea pielii oferind protecție împotriva efectelor nocive ale soarelui.

Tratarea ulcerelor

Varza roșie are o cantitate mare de aminoacizi, printre care și glutamina. Aceasta este foarte bună pentru reducerea inflamațiilor și a durerii asociate cu ulcerele aparatului digestiv. Sucul de varză este un mijloc benefic de a trata aceasta afecțiune, dacă este folosit pentru o perioadă lungă de timp.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *