Search for content, post, videos

UTIL Cum facem diferenta intre carnea de miel si cea de caine

Carnea de miel este reprezentativa pentru masa de Paste. in preajma sarbatorilor pascale, mielul este la mare cautare, gospodinele dorind sa prepare cele mai gustoase retete. Pentru a alege cea mai buna carne, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor a Municipiului Bucuresti si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti vine in ajutor cu cateva sfaturi utile.

Carnea se marcheaza cu o stampila ovala sau rotunda si trebuie sa cuprinda informatii lizibile. La stampila rotunda, in partea superioara este scris numele tarii ROMANIA, cu majuscule. in centrul trebuie sa apara codul judetului, urmat fara intrerupere de un numar de autorizare a unitatii. Sub acesta apare numarul de identificare al medicului veterinar care a efectuat inspectia. Pe partea inferioara trebuie sa fie scris CONTROLAT SANITAR VETERINAR, cu majuscule.

La stampila ovala, in partea superioara este scris ROMANIA , cu majuscule, sau codul ISO al tarii, RO. in centru stampilei apare numarul de autorizare, iar in partea inferioara trebuie mentionata abrevierea CE scrisa tot cu majuscule.

Cum deosebim carnea de miel de cea de caine

Diferenta dintre carnea de miel si cea de caine este ca osatura cainelui are configuratia corpului si a regiunilor musculare mai lungi, fata de cea a mielului. Carcasa de oaie este mai scurta si mai grosolana, iar la capra carcasa este mai supla, mai alungita, iar coastele mai lungi.

Citeste articolul intreg pe www.rtv.net

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *