Search for content, post, videos

Unghii casante? Ce e de facut?

Chiar daca acorzi atentia cuvenita unghiilor, totusi, acestea raman casante si se rup usor… Afla care sunt principalele cauze si remediile la care poti apela pentru imbunatatirea aspectului lor.

Hrana deficitara din timpul iernii, carentele de calciu (datorate, printre altele, consumului excesiv de cafea) sunt doar doua dintre cauzele care conduc la exfolierea unghiilor si la aparitia aspectului casant. Atunci cand unghiile se rup foarte usor e semn ca exista in organism o carenta nu doar de calciu, ci si de fier sau zinc. Daca din alimentatie lipsesc aceste elemente, unghiile devin fragile si isi pierd aspectul sanatos.

Urmand o serie de pasi, vei observa imbunatatiri in ceea ce priveste aspectul unghiilor:

Consuma alimente care contin cantitati mai mari de calciu (de exemplu, lactate), zinc (seminte de susan, dovleac, migdale, nuci, arahide, cereale), fier (spanac, urzici etc.).

securedownload

Completeaza alimentatia cu suplimente nutritive (vitamine, calciu, fier, zinc, magneziu etc.), de preferat din magazinele naturiste. Pe langa suplimentele uzuale, pot fi de folos si unele uleiuri (cu administrare orala), cum ar fi cel de catina, galbenele si sunatoare (combinat).

Elimina produsele de ingrijire care contin formaldehide deoarece acestea fac unghiile casante. Atentie! Lacul de unghii, intaritorii si acetona pot contine cantitati peste limita admisa a unor substante care afecteaza unghiile.

Foloseste creme si balsamuri pentru maini si unghii, create special pentru hidratarea si ingrijirea acestora. Urmareste ca acestea sa contina macar o parte din urmatoarele ingrediente: vitamina A si E, vitamine din complexul B, uleiuri (de argan, migdal etc.), extracte din plante medicinale (galbenele, sunatoare etc.)

Incearca remedii simple, adica leacuri usor de gasit si folosit acasa. Rezultate bune dau baile cu ulei de masline sau de germeni de grau sau baile cu amestec de sare de mare si extract de conifere. La fel de buna s-a dovedit si banala lamaie (se aplica felii de lamaie pe unghii de doua sau trei ori pe zi). Frunzele de salvie (strivite si aplicate pe unghii), drojdia de bere (in amestec cu apa de tarate) sunt alte leacuri cu efect vizibil.

Sursa: www.coltuldefrumusete.ro

 https://www.facebook.com/coltuldefrumusete

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *