Search for content, post, videos

Uita tot ce stii despre apa! Cata, ce fel si cum trebuie consumata, ca sa arzi grasimea

Daca pana acum ai stiut ca trebuie sa bei cel putin doi litri de apa pe zi, iata ca de fapt acest sfat este interpretat oarecum gresit. Nu este vorba despre cantitatea de apa necesara zilnic organismului, ci mai degraba despre felul in care aceasta cantitate de apa intra in corpul nostru.

Mai mult decat atat, in cele ce urmeaza vei afal de ce apa te ajuta sa arzi grasimile, care sunt sursele cele mai bune pentru diferite tipuri de apa si totodata ce efecte are efectiv asupra corpului, pentru a slabi chiar si la varste inaintate.

Avantajele de-a fi intr-o forma fizica buna sunt nenumarate, dar unul care este mai rar mentionat este hidratarea.

Conform rezultatelor de laborator, persoanele care au un program regulat de exercitii fizice – chiar si o rutina minimalista precum mersul rapid de cateva ori pe saptamana – sunt capabile sa ramana hidratate mai usor decat persoanele sedentare. De ce? Masa musculara retine mai multa apa decat cea adipoasa, ceea ce explica de ce impulsurile bioelectrice transmise printr-un organism pentru a-i masura compozitia trec mai repede prin persoanele care au mai multa masa musculara decat adipoasa.
Concluzia: Cu cat mai multa masa musculara, cu atat mai multe sunt sansele de-a pastra hidratarea celulara. Exercitiile fizice favorizeaza hidratarea in cele din urma; cu cat ai o conditie fizica mai buna, cu atat mai putina apa trebuie sa bei.

Constatare despre grasimi: In fiecare an dupa varsta de 25 se depune in medie aproximativ jumatare de kilogram de masa corporala si se pierd circa 150-250 grame de masa musculara.

Dupa varsta de 25 de ani, metabolismul bazal descreste in medie cam ce 0.5 % pe an.

Grasimile nocive care se depun in jurul taliei se numesc grasimi viscerale deoarece captusesc viscerele – organe vitale precum inima, ficatul si plamanii. In loc sa arda calorii, precum muschii, aceasta grasime abdominala elibereaza substante chimice care afecteaza in mod negativ intreg metabolismul, producand hormoni care determina cresterea in greutate si impiedicand producerea de substante benefice pentru pierderea in greutate.

Din fericire, grasimea viscerala se descompune cand controlam aportul de calorii si prin exercitiu fizic. Apa este cel mai bun mediu pentru transportul grasimilor, ceea ce creste importanta hidratarii. Daca apa din sange scade sub nivelul normal, ea va fi extrasa din muschi pentru a mentine nivelul normal in sange. In acest fel apare deshidratarea. Maximul de greutate care se poate pierde intr-o saptamana este de aproximativ 1500 de grame, tot ce depaseste acest procent este cel mai probabil pierdere de apa.

Persoanele care fac excese pentru a slabi rapid isi submineaza metabolismul grasimilor printr-o reducere drastica a caloriilor, ceea ce obliga organismul sa intre in stare de inanitie. In acest stadiu organismul nu mai foloseste grasimea pentru energie ci descompune tesutul muscular.

Desi in teorie o calorie este o calorie, organismul raspunde diferit la sursa caloriilor. Un baton de ciocolata este plin de zaharuri rafinate si grasimi nocive si va determina o crestere brusca a insulinei, ceea ce duce la depozitarea acelor calorii in celulele adipoase.

Un sandwich cu curcan din paine integrala cu ardei, germeni, si un avocado, pe de alta parte, nu va creste nivelul insulinei si necesita timp si consum de energie pentru descompunerea proteinelor, grasimilor nesaturate si carbohidratilor complecsi. Acest aliment va va mentine nivelul de energie echilibrat, va sustine tesutul muscular si va va hidrata.
Atunci cand celulele nu sunt bine hidratate, se deterioriaza si nu mai pot functiona la randament maxim. Acest fapt conduce la distrugerea tesutului, actiune pe care o intelegem ca imbatranire.

Odata cu varsta pierdem in mod natural apa, iar pierderea apei ingreuneaza organismul sa se regenereze, sa elimine radicalii liberi, sa se apere impotriva bacteriilor si patogenilor, si sa mentina in echilibru efectele hormonilor. Aici intervine o problema: a bea pur si simplu mai mult nu va reintregi apa regeneratoare.
Pentru a ridica nivelul de hidratare, consumul de alimente bogate in apa este mai indicat decat bautul. Principalul ingredient in fructe si legume e apa, iar acest lichid este inconjurat de molecule care ajuta la asimiliarea lui mai usor si repede de catre celule.

Pepenele si castravetii, de exemplu, sunt 97% apa; rosiile si dovlecii sunt 95%. O felie de paine din faina integrala este o treime apa, iar o tortilla cu ceva mai mult. Un piepte de pui prajit contine 65% apa, somonul copt 62%, si chiar si branzeturile precum branza cu mucegai sau cheddar au circa 40% apa. Leguminoasele, cerealele si pastele fainoase absorb apa ca un burete cand sunt gatite, motiv pentru care o cana de fasole rosie contine 77% apa.

Mancati mai multe alimente bogate in apa si va veti simti mai energizat dupa 10 zile, veti avea o piele mai fina si luminoasa in patru saptamani, si un corp mai zvelt si mai hidratat dupa 10 saptamani.

loading...
<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Daniel</cite>

    Trebuie sa incercati Apa Kangen produsa de ionizatoarele companiei Enagic. In opinia
    mea consumul de Apa Kangen este cel mai important lucru pe care o persoana il
    poate face pentru sanatatea sa. Este apa de cea mai buna calitate la ora actuala.

    La inceput eram sceptic dar am gasit suport si foarte multe informatii pe website-ul http://www.kangen-romania.ro
    Foarte draguti baietii de acolo au venit la mine acasa, mi-au facut mie si familiei mele o demonstratie gratuita a aparatului si mi-au dat posibilitatea sa incerc apa gratuit pentru o perioada de timp, iar rezultatele au fost uimitoare

    Mie personal mi-a schimbat complet viata!!!

    Doctorul Hiromi Shinya, inventatorul colonoscopiei, la pagina 159 din cartea Best-Seller
    “The Enzyme Factor” spunea:
    “Apa Kangen este apa – bogat alcalina ( pH de 8-9 ) si este considerata cea mai buna apa de baut din cauza puterilor sale incomparabile de hidratare, detoxifiere, si antioxidare”

    Doctorul William Kelly , Colegiul de Medicina Metabolica , autor al cartii „Tratamentul
    cancerului” spunea:
    “Apa alcalina, produsa de un ionizator de apa, a devenit cel mai important progres in domeniul ingrijirii sanatatii de la descoperirea penicilinei de catre Sir Alexander Fleming”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *