Search for content, post, videos

Trebuie sa citesti asta! 5 factori care maresc riscul de infarct

Infarctul apare in momentul in care sangele nu mai ajunge la inima. Acesta este in general cauzat de un cumul de colesterol, grasime si alte substante care formeaza o placa in arterele ce conduc sangele la inima. Intreruperea circulatiei sanguine pot dauna muschiului inimii.

Mai jos veti gasi o serie de motive pentru care ati putea risca un infarct:
1. Varsta

Barbatii in varsta de peste 45 de ani si femeile peste 55 sunt mult mai expuse la riscul unui infarct comparativ cu persoanele mai tinere. Mai mult de 83% dintre cei care mor de infarct au 65 de ani sau mai mult.

2. Diabet

Insulina, un hormon care este secretat de catre pancreas ii permite corpului sa foloseasca glucoza. Daca ai diabet, corpul tau nu produce destula insulina sau nu raspunde corespunzator la insulina, riscul ca nivelul de zahar din corp sa creasca este foarte ridicat. Diabetul, in mod special atunci cand este necontrolat iti creste riscul de a avea un infarct.

3. Antecedente in familie

Daca parintii, fratii sau bunicii tai au avut un infarct pre-matur, inaintea varstei de 55 de ani pentru barbati si 65 pentru femei, s-ar putea sa fii expus unui mare risc.

4. Stres

Nervii necontrolati si stresul pot duce la un infarct. Invata sa-ti controlezi stresul, facandu-ti un program eficient, practicand tehnici de relaxare si impunandu-ti target-uri pe care le poti atinge. De asemenea, masajul si yoga pot fi eficiente.

5. Tensiunea arteriala crescuta

Hipertensiunea este una dintre cele mai intalnite cauze ale infarctului.

Cu timpul, tensiunea arteriala crescuta poate deteriora arterele, acelerand arteroscleroza. Tnesiunea arteriala crescuta care apare in urma fumatului, obezitatii, colesterol ridicat sau diabet poate creste riscul unui infarct.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *