Search for content, post, videos

Tot ce trebuie sa stii despre sangerarile nazale si cum se trateaza

În general, sângerarea se întamplă dintr-o singură nară, însă în cazuri de extreme, sângele poate ajunge în secțiunea unde se întâlnesc cele două nări.

Cauze
In timp ce trauma este vazuta ca o cauza principala a sangerarii nazale, în realitate pot exista mai multe. Acestea includ nasul spart sau crapat, prezenta unui corp strain in nas, rinita alergica, tensiunea arteriala ridicata, racelile comune, deformarea anatomica ca un sept nazal deviat si trombocitopenia sau numarul scazut de trombocite.

Remedii pe care le poti incerca acasa
Sangerarile nazale pot fi controlate acasa. Presiunea directa este o metoda eficienta de oprire a sangerarii. Aplica presiune pe partea din fata a nasului. Poti folosi vaselina pe un betisor de urechi zilnic pentru a hidrata si pentru a reduce sansele de sangerare nazala din cauza uscaciunii.

Sangerarile nazale comune pot fi oprite si prin postura. Persoana afectata poate sa se aplece in fata cu capul inclinat inainte. Ratiunea este ca atunci cand iti apleci capul pe spate, sangele poate ajunge in gat sau sinusuri, ceea ce poate duce la inecare sau inhalarea sangelui.

Cateodata, sangele poate sa ajunga si in plamani. Ca alternativa, persoana careia ii sangereaza nasul trebuie sa scuipe sangele care ajunge in gat sau in gura. Acest lucru se face pentru a preveni voma, diareea sau greata. De asemenea, o persoana trebuie sa sufle cheagurile din nas.

Sprayul salin este de asemenea de ajutor. Trebuie aplicate cateva picaturi de solutie salina in nas de 2-3 ori pe zi in fiecare nara. Poti obtine aceasta solutie salina chiar la tine acasa, amestecand o lingurita de sare in apa, care mai apoi va fi fiarta timp de 20 de minute. Dupa aceea trebuie lasata la racit pana cand devine calduta.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *