Search for content, post, videos

Toate motivele ca sa renunti la sucurile acidulate! Unii oameni au murit din cauza lor!

Bauturile acidulate nu numai ca cresc riscul de ingrasare, caci vin adesea sub forme de sucuri cu arome si indulcitori artificiali, ci favorizeaza si aparitia atacului vascular cerebral. In cazul femeilor, o bautura acidulata pe zi poate creste acest risc cu pana la 80%.

Femeile sunt mai expuse pericolelor ridicate de consumul zilnic de bauturi acidulate, au descoperit oamenii de stiinta japonezi de la Universitatea Osaka. Daca bei in fiecare zi un pahar de suc cu acid, indulcit artificial, favorizezi practic aparitia cheagurilor de sange in creier cu pana la 80%, fapt ce duce adesea la atacul vascular cerebral.

Pe de alta parte, studiul mai arata ca barbatii nu prezinta riscuri atat de mari.

Cercetarile anterioare au demonstrat deja ca a bea bauturi carbogazoase duce la cresterea ratei obezitatii, la diabet zaharat de tip II, amandoi factori importanti in aparitia atacului vascular. Dar putine studii au analizat exact legatura dintre consumul acestor lichide industriale si frecventa cheagurilor de sange in creier.

Beneficiile dusului rece pentru sanatate

Oamenii de stiinta de la Universitatea Osaka au analizat 40.000 de barbati si de femei cu varste cuprinse intre 40 si 59, pe o perioada de nici mai mult, nici mai putin de 18 ani. Cercetatorii au evaluat obiceiurile alimentare, stilul de viata, conditiile de munca si, bineinteles, informatiile privind consumul de bauturi carbogazoase indulcite artificial. Pe perioada cercetarii, aproape 2.000 de oameni au suferit atacuri vasculare.

Rezultatele studiului care atrage atentia asupra faptului ca, in cazul femeilor, riscul creste cu pana la 80%, au fost publicate in American Journal of Clinical Nutrition. Totodata, la concluzii, oamenii de stiinta au tinut sa precizeze ca consumul bauturilor necarbogazoase, asadar fara acid si, de preferinta din fructe naturale, a fost asociat cu un risc mult mai mic de atac vascular-cerebral la femei

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *