Search for content, post, videos

Tine sub control tensiunea

La persoanele hipertensive, sangele curge prin vase cu o forta prea mare, care poate fi controlata, dar nu remediata. Iata cateva sfaturi pentru a tine sub control tensiunea:

Valoarea optima a tensiunii  e de 140/90mmHg4. Daca suferiti de alte afectiuni (de exemplu diabet zaharat) valoarea tinta poate fi mai mica, de 130/80mmHg.

Controlati-va greutatea Scaderea in greutate cu circa 10 kg duce si la o scadere a tensiunii.

Evitati excesul de sare.  Reducerea cantitatii de sodiu din alimentatie poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale sau poate preveni aparitia ei.

Mancati fructe si legume. O dieta variata, bazata pe legume si fructe, ne poate ajuta sa controlam atat greutatea cat si tensiunea arteriala.

Reduceti consumul de alcool si tutun. Alcoolul poate sa creasca dramatic tensiunea arteriala. O persoana cu hipertensiune ar putea consuma alcool, doar cu moderatie. Renuntarea la fumat poate imbunatati starea de sanatate.

Luati-va medicamentele . Administrarea medicamentelor in modul recomandat de medic este un factor important pentru a atinge valorile recomandate ale tensiunii arteriale.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *