Search for content, post, videos

Tine gripa sezoniera la departare cu aceste trucuri de intarire a sistemului imunitar

Afectiunile sezoniere, cum ar fi raceala si gripa sunt o pacoste pentru multe persoane, mai ales pentru cei sensibili la schimbarile de vreme sau cei cu un sistem imunitar slabit. Acesta este motivul pentru care trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

1. Pregateste-te mental pentru schimbarea vremii. Daca, spre exemplu, sezonul se schimba cu unul mai rece, atunci trebuie sa te asiguri ca ai haine adecvate pentru a nu te expune temperaturilor reci care afecteaza sistemul imunitar.

In acelasi timp, trebuie sa dormi cat de mult poti in fiecare noapte, deoarece corpul tau are nevoie de timp sa isi revina si sa isi intareasca sistemul imunitar.

2. Aminteste-ti sa mananci bine. O dieta echilibrata iti va oferi atat nutrientii necesari, cat si o sursa regulata de energie si nutrienti, un lucru important pentru corpul afectat de schimbarile de sezon.

3. Tine stresul sub control. Schimbarile mediului inconjurator iti pot afecta starea de spirit, iar daca asta devine un factor de stres, atunci sistemul imunitar va fi de asemenea afectat.

Incearca sa pastrezi o stare de spirit echilibrata, cel putin pana te obisnuiesti cu sezonul.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *