Search for content, post, videos

Test SIDA acasa

Agentia Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor (FDA) a dat votul de incredere pentru un test care va putea fi folosit din 2013, la domiciliu.

Este vorba despre testul OraQuick HIV care poate indica unei persoane in doar 20 de minute daca este infectata cu HIV. Dospozitivul OraQuick HIV este prevazut cu un material absorbant care preleva ADN odata ce este pozitionat intre buze si dinti.

Partea absorbanta se introduce apoi intr-o eprubeta care contine o substanta activa. Aceasta substanta activa depisteaza prezenta virusului HIV in doar 20 de minute, cu o acuratete de 90%.

Cu toate acestea, dispozitivul a fost introdus deja in 2004 doar in magazine de testare si a trezit deja controverse. Aceste controverse se leaga de faptul ca acuratetea este de doar 93% si ca acest lucru ar putea cauza panica printre persoanele neinfectate.

Acest lucru ar putea duce la omiterea a aproximativ 3.800 de seropozitivi pe an. Insa votul FDA a fost pozitiv datorita faptului ca acest test a ajutat, prin testele preliminarii, la descoperirea a 45.000 de cazuri pe an.

VIDEO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *