Search for content, post, videos

Te doare capul cand te trezesti dimineata? Afla ce se intampla in organismul tau in acele momente

Incarcaturile hormonale au ca efect negativ durerile de cap matinale. Aceste dureri se manifesta mai ales intre orele 4-8 si afecteaza in deosebi femeile.

Dezechilibre hormonale

Hormonii starii de bine se secreta in cantitate mica intre orele 4-8 dimineata. In acest interval, corpul produce o cantitate mai mica de serotonina si dopamina decat in restul zilei, afirma specialistii americani de la Fundatia Nationala a Durerilor de Cap. Si cum atat dopamina, cat si serotonina actioneaza ca niste analgezice naturale, nivelul lor scazut poate duce la aparitia durerii de cap.

Deshidratarea

Poate fi si ea o cauza a durerilor de cap matinale. Daca te trezesti cu gura extrem de uscata dimineata, inseamna ca e posibil sa nu bei suficienta apa, iar asta sa iti provoace durerile de cap. Ca sa elimini aceasta cauza din lista „suspectilor”, incearca sa maresti consumul de apa in timpul zilei si sa bei un pahar de apa inainte de culcare, potrivit wowbiz.ro,

Depresie

Durerile de cap matinale sunt legate si de depresie sau anxietate, cel putin asta arata un studiu publicat in „Archives of Internal Medicine”. Cercetarea care a inclus peste 18.000 de subiecti a evidentiat faptul ca 29% dintre acestia depistati cu depresie se confruntau cu dureri mari de cap la trezire.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *