Search for content, post, videos

STUDIU: „Burta de bere” este doar un mit

Un studiu realizat de catre Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie confirma faptul ca burta de bere este un mit. Cercetarea demonstreaza ca un consum moderat de bere nu influenteaza indicele de masa corporala, circumferinta abdominala sau raportul talie/sold, unii dintre cei mai relevanti indicatori somatici pentru statusul ponderal.
 

Realizat in perioada martie – aprilie 2014, la nivel national, studiul a inclus 1.508 subiecti, femei si barbati, cu varsta de peste 18 ani, din mediul rural si urban. Cercetarea a fost coordonat de catre Corina-Aurelia Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentatiei si Presedinte al Centrului de Studiidespre Bere, Sanatate si Nutritie.

“Iata ca la doar un an distanta de la lansarea primului studiu derulat in Romania pe tema consumului moderat de bere, putem sa facem publice rezultatele celei de-a doua cercetari realizate de Centrul nostru. Daca anul trecut demonstram relatia dintre consumul moderat de bere si activitatea de memorare și nivelul de atentie, anul acesta reușim sa distrugem unul dintre miturile asociate berii, acela ca ar fi vinovata pentru aparitia “burtii de bere”. Ne bucuram ca putem sa venim cu vești bune pentru iubitorii acestei bauturi cu multiple calitati”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *