Search for content, post, videos

Spermicidele. Stiai ca …

Spermicidele sunt o metoda contraceptiva mai putin populara in tara noastra, cel putin nu asa de cunoscuta si de utilizata precum pilula sau prezervativul. Cu toate acestea, ele raman o alternativa de protectie impotriva sarcinilor nedorite. Iata cateva informatii care ti-ar putea fi utile:

Primul lucru pe care ar trebui sa il cunosti este faptul ca spermicidele sunt o solutie contraceptiva complementara; altfel spus, necesita utilizarea unei alte metode mai sigure, spre exemplu o diafragma.

Scopul lor este sa “ucida” spermatozoizii care ar putea trece de bariera diafragmei/ steriletului/ prezervativului, de aici caracterul complementar al acestei metode contraceptive. Eficacitatea lor este situata undeva sub 70%, utilizate impreuna cu o alta metoda si aplicate corect, rata creste undeva la 95%.

Pe piata se pot gasi spermicide sub diverse forme: capsule, gel, crema, spray ori sub forma de spuma.

Pentru variantele lichide, retine ca inainte de utilizarea propriu-zisa, produsul trebuie agitat, abia apoi introdus in interiorul vaginului, cat de adanc posibil. Durata lor de actiune poate sa difere, de regula, timpul de protectie este de circa 4 ore.
De asemenea, achizitionarea nu este conditionata de o reteta medicala.

cuplu in pat

Daca ai planuit o partida de sex oral (cunilingus) cu partenerul tau, incearca sa le aplici dupa, ci nu inainte. S-ar putea ca iubitul tau sa aiba unele retineri sau chiar tu sa nu te simti in largul tau. Cu toate ca sunt prezentate ca inodore, incolore, la nivel psihologic se intampla sa apara impedimente.

Ocazional, spermicidele pot provoca iritatii vaginale, caz in care, recomandate sunt pauza de la administrarea acestora si consultul ginecologic pentru a preveni aventualele neplaceri. Astfel de iritatii nu sunt visului nicicarei femei, insa daca pui in balanta dezechilibrele hormonale provocate de pilula, problema locala este mai putin grava.
Mai putin stiut este ca si barbati pot dezvolta alergii la nivelul penisului.

Exista un segment de femei care apeleaza la aceasta solutie din motive cat se poate de obiective: nu interactioneaza cu alte tratamente medicamentoase si nu au efecte asupra lactatiei.

Atentie, spermicidele nu au capacitatea de a proteja contra bolilor cu transmitere sexuala.

 Autor: Alexandra Matei

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *