Search for content, post, videos

Simptome ciudate care pot semnala o boala serioasa

De multe ori umflaturile, iritatiile si petele rosii sunt inofensive. Ocazional, exista un semn care indica ceva mult mai serios. Iata cum le poti deosebi.

Gatul tau pare murdar

O decolorare asemanatoare eruptiei numita „acanthosis nigricans seamana cu murdaria, dar este catifelata la atingere”, spune Todd Sontag, DO, medic specialist in medicina de familie. Apare de obicei pe spatele gatului sau la axila. Acesta este adesea un semn al diabetului sau al rezistentei la insulina. Pacientii vor veni sa intrebe despre aceasta eruptie de care nu pot scapa, observa el. Un medic va recomanda analize de sange pentru a verifica nivelul de zahar din sange pentru a afla diagnosticul.

Esti femeie si iti apar fire de par in barba

Acesta poate fi un semn al sindromului ovarian polichistic, noteaza dr. Sontag. „De obicei, vedeti doar cateva fire de par, dar sunt inchise si groase ca barba barbatului”, noteaza el. Dezechilibrul hormonal poate afecta, de asemenea, menstruatia dumneavoastra si poate influenta astfel fertilitatea dumneavoastra. O privire asupra istoricului medical si a simptomelor va poate indruma medicul in directia corecta.

Vezi pete de sange pe ochi

Afectiunea este cunoscuta sub numele de hemoragie subconjunctivala, iar American Heart Association observa ca aceasta este mai frecventa la persoanele care au hipertensiune arteriala sau diabet. In timp ce aceste conditii nu provoaca pete, cele doua sunt legate, ceea ce va da un alt motiv pentru a vizita medicul oftalmolog la fiecare doi ani.

Degetul mare de la picior este umflat

Nu-ti amintesti sa te fi lovit – si nu e ca si cum ai uita. S-ar putea sa va confruntati cu un simptom precoce al gutei, care nu este doar dureros, ci poate semnala riscul bolilor cronice cum ar fi hipertensiunea arteriala si afectiunile renale. Istoria medicala plus o examinare la cabinetul medical poate diagnostica aceast problema.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *