Search for content, post, videos

Simptome ale unei contuzii pe care nu trebuie sa le ignori

Orice om care sufera o comotie ar trebui sa fie verificat de un medic specialist daca este posibil. Daca sunteti ranit, nu va bazati doar pe propria evaluare. Iata cateva semne care iti arata ca trebuie sa mergi urgent la medic.

Nu poti ramane atent

Daca victima nu este atenta si orientata pe deplin in cel putin 30 de minute dupa trauma, este o problema mare. Cu toate acestea, specialistii explica faptul ca unele simptome de comotie pot sa nu apara imediat. Monitorizati victima pentru semne de confuzie, amnezie in jurul evenimentului traumatic si raspunsuri intarziate la intrebari.

Iti sangereaza urechile

Daca nu sunteti sigur ca a avut loc o vatamare directa a urechii, evaluati-o: Sangele care curge din ureche poate semnala o fractura grava a craniului care a afectat un vas de sange sau chiar captuseala din jurul creierului.

Pierderea cunostintei

In timp ce pierderea cunostintei nu este neaparat un simptom al fiecarei victime de contuzie, este un motiv de ingrijorare. Un episod care dureaza mai mult de cateva minute este deosebit de ingrijorator. Apelati imediat la asistenta medicala daca victima nu se trezeste.

Durere de cap difuza

Durerea se extinde dincolo de zona prejudiciului? Durerea severa care este adanca si se raspandeste in intregul cap, care nu raspunde la ceva ca acetaminofenul sau se inrautateste in timp, ar putea fi un semn de deteriorare grava. Pana cand victima nu a fost verificata cu atentie de un expert, ea ar trebui sa evite anumite medicamente. Aspirina, de exemplu, poate creste riscul de sangerare interna. De asemenea, un medicament antiinflamator nesteroidian, cum ar fi ibuprofenul, poate creste usor riscul. Daca victima ia stupefiante, nu veti sti daca medicamentul sau trauma provoaca o schimbare a starii sale mintale. Asteptati medicul sa va spuna ce medicamente sunt sigure.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *