Cercetatorii de la Universitatea americana Harvard au analizat, prin comparatie, jogging-ulsi sexul pentru a descoperi care solicita mai mult inima celui care le practica.
Pentru a evalua riscul cardiovascular, oamenii de stiinta au monitorizat voluntarii atat in timpul alergarii pe banda, cat si in timpul partidelor de sex de acasa.
Studiul a fost efectuat pe 13 femei si 19 barbati cu media de varsta de aproximativ 55 de ani, cand riscul cardiovascular la efort fizic creste. Aproape 70% din barbatii voluntari prezentau probleme cardiovasculare, iar 53% din ei primeau betablocante (cresc pragul anginos si toleranta la efort, prevenind crizele anginoase).
In ciuda profilului medical, aproape toti faceau sport de circa patru ori pe saptamana si intretineau raporturi sexuale de sase ori pe luna, in medie.
Medicii au monitorizat bataile inimii si tensiunea arteriala atat in timp ce alergau, cat si in timpul activitatii sexuale de acasa.
Datele au aratat ca banda de alergare necesita depunerea unui efort mai mare decat sexul. Pe o scara a intensitatii de la 1 la 5 (maxim), banda de alergat solicita inimile barbatilor printr-un efort de 4,6, in timp ce sexul a inregistrat o valoare de doar 2,7.
In cazul femeilor, efortul depus era si mai mic in ceea ce priveste bataile inimii si tensiunea arteriala.