Search for content, post, videos

Scrasneste din dinti in somn? Iata la ce riscuri se expune

Avem tendinta de a asocia scrasnitul din dintii cu cei mici, considerandu-l un obicei al copilariei. Gresit! Ticul poate aparea si la adultii, punand in pericol intreaga dantura.

Bruxismul este denumirea stiintifica a scrasnitul din dinti, care afecteaza 20% din populatie din cauza orelor prelungite la serviciu si pe fondul muncii solicitante.

Cum se instaleaza bruxismul

Tulburarea apare atunci cand mestecatul in gol din timpul zilei, reflex la agitatia cotidiana, se manifesta si pe timpul noptii, in somn. Atunci, creierul nu este capabil sa controleze acest reflex si, din aceasta cauza se instaleaza bruxismul, afectiune caracterizata prin strangerea dintilor si scrasnirea lor, presarea accentuata a maxilarului pe mandibula si incordarea musculaturii faciale.

CITEȘTE ȘI

De ce si cum te ajuta sa slabesti un somn bun

Cum ne afecteaza sanatatea

Scrasnitul din dinti poate parea inofensiv in prima instanta, fiind vorba de o afectiunea usoara, episoadele de bruxism putand aparea destul de rar.

insa exista situatii in care bruxismul este frecvent si, de aceea, apar complicatii precum distrugerea smaltului sau a eventualelor plombe, coronite ori implanturi, hipersensibilitate dentara, dureri de cap, dureri faciale ori de urechi sau chiar modificarea structurii dintilor, avertizeaza specialistii. Instalarea acestor simptome este un semnal de alarma care ar trebui sa ne trimita la medicul dentist.

Somnul la copii

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *