Search for content, post, videos

Scapa de stres si anxietate cu aceste remedii naturale

Stresul si anxietatea subt atat de prezente in viata noastra incat ajungem sa nu le luam in serios. Insa, daca nu sunt tinute sub control, acestea tind sa ne acapareze si sa ne lase prada depresiei.

Iata cum sa scapi de stres si anxietate cu ajutorul remediilor naturale. 

  1. Tine-ti respiratia

Respiratia yoghina ajuta la reducerea stresului si anxietatii. In cartea ta Spontaneous Happiness, devenita bestseller, medicul Andrew Weil introduce tehnica clasica de respiratie din yoga pe care el o numeste 4-7-8.

Unul dintre motivele pentru care tehnica functioneaza este ca nu poti inspira profund si, in acelasi timp, sa fii anxios. Pentru a practica tehnica 4-7-8 trebuie sa expiri complet pe gura, apoi sa inspiri pe nas pana numeri la 4. Tine-ti respiratia pana la 7. Apoi expira usor, pe gura timp de 8 secunde. Repeta cel putin de doua ori pe zi.

  1. Mananca ceva, rapid

„Aproape toti oamenii devin anxiosi si iritabili atunci cand le este foame”, spune psihologul Drew  Ramsey, coautor al volumului, The Happiness Diet. „Cand te confrunti cu un atac de panica, nivelul zaharului din sange se prabuseste. Cea mai buna solutie este sa ai la indemana o gustare precum o mana de nuci sau o tableta de ciocolata neagra cu un pahar de apa sau un ceai fierbinte”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *